PREDUZEĆE "TDM" PREDSTAVILO INOVATIVNI PROIZVOD: Završen 54. Međunarodni kongres i izložba o KGH

Novosti onlajn

08. 12. 2023. u 13:36

MEĐUNARODNI kongres i izložba o klimatizaciji, grejanju i hlađenju zvanično je završen posle tri dana u kojima su brojni posetioci na Beogradskom sajmu mogli da upoznaju različite domaće i strane firme.

ПРЕДУЗЕЋЕ ТДМ ПРЕДСТАВИЛО ИНОВАТИВНИ ПРОИЗВОД: Завршен 54. Међународни конгрес и изложба о КГХ

FOTO: D. Milovanović

Akter skupa bilo je i preduzeće "TDM" koje je zbog svog kvaliteta i profesionalnosti privuklo veliki broj prisutnih tokom sva tri dana.

Preduzeće koje je osnovano davne 1992. godine predstavilo je, između ostalog, inovativni danski proizvod - uređaj za magnetni tretman vode "Aqua unique".

U pitanju je uređaj koji se ugrađuje na podvodne cevi i štiti uređaje razbijajući kristalnu rešetku kamenca u tvrdoj vodi, sprečavajući tako stvaranje kamenca kako od njega ne bi stradali grejači na bojelirima, veš mašinama, odnosno svim osetljivim aparaturama koja se mogu ošteti od tvrde vode.

Foto: D. Milovanović

 

Uzevši u obzir da mnogi koriste tvrdu vodu za piće u kojoj dolazi do stvaranje kristala, korišćenjem ovog proizvoda štiti se i zdravlje, i to na potpuno ekološki način.

FOTO: D. Milovanović

 

Mogućnost da svoje znanje i iskustvo podele sa drugima, imao je veliki broj stručnjaka iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Belgije, Grčke, Crne Gore, Turske...

Skup koji se održava već pet decenija, u organizaciji Društva za KGH Srbije, i ove godine pružio je priliku da se na jednom mestu susretnu ljudi iz ove branše, među kojima su univerzitetski profesori, inženjeri, projektanti i mnogi drugi...
 

FOTO: D. Milovanović

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024