MINISTARKA VUJOVIĆ: Rešavamo problem upravljanja otpadom u Smederevu

Novosti online

13. 11. 2023. u 16:40

MINISTARKA zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je danas u Smederevu radove na izgradnji transfer stanice za pretovar otpada, najvećem ekološkom projektu u Podunavskom okrugu.

МИНИСТАРКА ВУЈОВИЋ: Решавамо проблем управљања отпадом у Смедереву

Foto: N. Živanović

Realizacijom ovog projekta, rešavamo problem upravljanja otpadom u Smederevu i okolini, rekla je ministarka.

- Drago mi je što sam se danas lično uverila da se radovi na ovom važnom projektu odvijaju planiranom dinamikom. Pored toga što će se na ovom mestu raditi pretovar otpada iz Smedereva, ujedno ćemo zadovoljiti i potrebe svih okolnih sela. Transfer stanica je preduslov i za zatvaranje i sanaciju gradske deponije u blizini, a otpad će se prema planu voziti na regionalnu deponiju u Pančevu koji ćemo modernizovati. Pozivam građane Smedereva i okoline da se pripreme, jer je sledeći korak odvajanje otpada u domaćinstvima, za šta ćemo obezbediti neophodnu opremu. Time ćemo kompletno rešiti problem upravljanja otpadom i unaprediti kvalitet života građana - rekla je Vujović.

Ministarka je istakla da se u Smederevu realizuju i drugi ekološki projekti od velikog značaja za građane.

- Ministarstvo koje vodim je obezbedilo sredstva za zamenu dotrajalog kotla na ugalj savremenim kotlom na pelet u Osnovnoj školi 'Dositej Obradović' u Vranovu i ti radovi se privode kraju. Prethodnih godina smo u smederevskom naselju Senjak menjali kotao u vrtiću, na koji su sada priključeni i drugi objekti, odnosno na ekološki prihvatljiviji energent greje se više od 15.000 kvadrata. Time smo unapredili kvalitet vazduha u ovom delu Smedereva -rekla je Vujović.

BONUS VIDEO: PREDSEDNIK JE FIN I PRIRODAN ČOVEK: Nikolić čiju je porodicu posetio Vučić za "Novosti"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ATENTAT NA DONALDA TRAMPA - SVI DETALJI: Pogođen u uvo i krvav odveden sa bine - FBI identifikovao napadača