VUJOVIĆEVA OBIŠLA OČIŠĆENU DIVLJU DEPONIJU U LOZOVIKU: Ministarka zajedno sa građanima zasejala travu

Novosti online

13. 11. 2023. u 13:34

MINISTARKA zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je danas u Lozoviku u opštini Velika Plana očišćenu lokaciju nekadašnje divlje deponije, gde je zajedno sa građanima i radnicima javno-komunalnog preduzeća zasejala travu.

ВУЈОВИЋЕВА ОБИШЛА ОЧИШЋЕНУ ДИВЉУ ДЕПОНИЈУ У ЛОЗОВИКУ: Министарка заједно са грађанима засејала траву

Foto: Ministarstvo

Vujovićeva je podsetila da je deponija, koja se prostirala na površini od jednog hektara, očišćena uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine.

- Drago mi je što se veliki broj građana danas okupio na ovom mestu da zajedno sejemo travu. U Lozoviku živi oko 5.000 građana kojima je ova deponija bila višedecenijski problem. Projekat uklanjanja smetlišta kandidovala je lokalna samouprava na inicijativu građana koji žive u blizini. Mi smo im obećali da ćemo očistiti lokaciju, što smo i učinili. Kada nikne trava koju smo danas zajedno zasejeli, umesto deponije građani će imati zelenu oazu - rekla je Vujovićeva.

Vujovićeva je poručila da je sada važno da lokalna samouprava zajedno sa građanima sačuva očišćenu lokaciju, a Ministarstvo će u te svrhe obezbediti video-nadzor.

- Ovo je važan, ali ne i jedini projekat koji realizujemo u opštini Velika Plana. Iz sredstava koje smo ove godine opredelili biće zamenjen kotao na ugalj kotlom na gas u Osnovnoj školi „Nadežda Petrović“ u Donjoj Livadici, što će unaprediti kvalitet vazduha u okolini škole. Ministarstvo koje vodim će nastaviti da ulaže u zelene projekte, jer time unapređujemo kvalitet života građana - rekla je Vujovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)