DRAGAN MARKOVIĆ - MARKONI NA OLIMPIJADI PENZIONERA U SEVOJNU: Svi za jednog, jedan za svi

Novosti onlajn

16. 09. 2023. u 19:16

ZAMENIK predsednika Saveza penzionera Srbije Dragan Marković - Markoni je svečano prisustovao otvoranju sedme Olimpijade sporta, zdravlja i kulture za penzionere zlatiborskog okruga koja je održana danas u Sevojnu.

ДРАГАН МАРКОВИЋ - МАРКОНИ НА ОЛИМПИЈАДИ ПЕНЗИОНЕРА У СЕВОЈНУ: Сви за једног, један за сви

FOTO: Savez penzionera Srbije

Marković je u ime predsednika Saveza penzionera Srbije Andreje Savića i u svoje lično ime, srdačno pozdravio penzinere zlatiborskog okruga i tom  prilikom poručio da će država Srbija učiniti sve da našim najstarijim sugrađanima „trećeg doba” nastojati da obezbedi i unapredi svakodnevni život najstarijih građana.

Foto: Savez penzionera Srbije

- Naša organizacija je državotvorna i veruje u svoju državu, zahvaljujući predsedniku Republike Aleksandru Vučiću što je pokazao brigu o našim penzionerima. Posebno bi pohvalio odličnu saradanju Udruženja penzionera Sevojno sa lokalnom samoupravo na čelu sa predsednicom opštine Sevojno Mirjanom Đurić, koja je ove godine izdvojila značajna sredstva za renoviranje prostorija Udruženja. Na primeru našeg proslavljenog sportskog trenera Svetislava Pešića, iako je penzioner i dalje trenira i pruža maksimalnu podršku našim mladim košarkašima, vidimo da mlađi i tekako treba mnogo uče od starijih i iskusniji. Mi uveliko radimo da u našu Olimpijadu uključimo naš podmladak (unuke, sinove, kćeri...). U duhu sportskog pozdrava: "Svi za jednoga, jedan za svi", živeli naši penzioneri - naglasio je Marković.

 
Inače, takmičenje na sedmoj Olimpijadi zlatoborskog okruga je kvalifikaciono za učešće na 16. Olimpijadi sporta, zdarvlja i kulture Trećeg doba Srbije u Vrnjačkoj Banji koja će biti održana 01.oktobra ove godine.

U okviru olimpijade, u kojoj su učestovale ekipe udruženja penzionera iz opština: Arilje, Bajna Bašta, Kosjerić, Nova Varoš, Požega,  Priboj, Prijepolje, Sevojno, Čajetina i grad Užice.  Takmičarske penzinerske ekipe bile su meštovite, muško- ženske, od ukupno pet članova, a takmičili su se u pet disciplinama: štafetno brzo hodanje, šah, pikado, fudbal i košarka.

BONUS VIDEO: ZAŠTO SU GA ZVALI SMOKI?: Na današnji dan 2017. godine umro je Ljubiša Samardžić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!