RADA PODELILA SVOJE ISKUSTVO SA LETOVANJA, SVI OSTALI U ŠOKU: "Za te pare ste mogli u hotel sa pet zvezdica u Turskoj"

Novosti online

30. 08. 2023. u 13:13

KAMPOVANjE na moru je poseban doživljaj koji se ne može porediti sa ostalim načinima letovanja. Zato, ko se jednom odluči za ovakav vid putovanja, velike su šanse da će takvu tradiciju i nastaviti. To je slučaj i sa jednom porodicom iz Srbije koja je ove godine prvi put kampovala u Grčkoj. Svoja iskustva sa "potpuno novog doživljaj odmora" podelili su na Fejsbuku.

РАДА ПОДЕЛИЛА СВОЈЕ ИСКУСТВО СА ЛЕТОВАЊА, СВИ ОСТАЛИ У ШОКУ: За те паре сте могли у хотел са пет звездица у Турској

FOTO: Tanjug/AP

Rada, koja je predstavnik svoje porodice u Fejsbuk grupi "Grčka info", podelila je svoje iskustvo sa letovanja u Grčkoj, ali ovog puta u kamperu. U svojoj objavi detaljno je napisala sve što je smatrala da je bitno - od cene kampera, letovanja u njemu, do povratka i samih troškova ovakvog vida odmora.

- Evo nas nakon našeg prvog kampovanja. Po preporuci većine izabrali smo Armenistis. Mesto smo rezervisali u martu. Dve nedelje smo proveli tamo. Krenuli smo malo pre ponoći, dečaci prespavali noć... Granice bez zadržavanja... U povratku isti slučaj sa granicama, a krenuli smo na put nakon ručka. Putovali smo iznajmljenim kamperom. Kamp nam se svideo... Jasno je da ima svojih nedostataka, ali nama je bilo lakše prevazići te nedostatke nego one koji nas sačekaju po hotelima, apartmanima i sl.

U kampu postoji market prilično dobro opremljen... Naša zamerka marketu je što nema ribu, jer je svi volimo. Ne znam kakve su ovogodišnje cene u grčkim marketima, ali cene u ovom su u odnosu na naše podnošljive.

Internet je ok, čak i na plaži... Bar za javiti se svojima kući... Svakako, nakon ulaska u Grčku uzeli smo njihovu karticu za 17 evra - neograničen internet.

Plaža zadovoljila naše kriterijume (pesak), a uspeli smo svaki dan imati i svoje parče hlada...

U kampu postoji ambulanta i pregledi su besplatni.

Za nas je ovo bilo novo iskustvo i sigurno je da nam se svima baš svidelo... Dogovor je postignut već nakon par dana, i sledeće godine idemo u kamp... Potpuno novi doživljaj odmora, letovanja. Neki drugi način života. Mi smo se potpuno uklopili u sve to i jedva čekamo sledeću godinu.

Koliki su troškovi ovakve vrste letovanja?

Evo i cene. Kamp smo iznajmili u Beogradu... cena po danu je 100 evra... Uplatili smo 50% kad smo rezervisali, ostatak kad smo preuzeli kamper, kao i još 1.000 evra koje uzimaju kao depozit u slučaju neke štete i to nam je vraćeno kad smo vratili kamper... Ceo iznos smo dobili nazad.

Mesto u kampu - prostor za kamper, struja i neke takse za dvoje odraslih i dvoje dece (najmlađeg od dve i po godine nisu računali) za 15 dana je 560 evra... Prilikom rezervacije uplatili smo 170 evra, ostatak prilikom odlaska iz kampa. Troškove za transfer novca prilikom rezervacije mi plaćamo i to je bilo mislim 9 evra. Rezervisali smo tako što sam u martu poslala mejl, rekli mi da ima mesta i dobili podatke za uplatu. Videli smo da se može doći i bez rezervacije i često naći mesto bar za 2-3 dana, pa kako ko odlazi, pomerati kamper na slobodno mesto.

Putarine: Kroz Srbiju u oba pravca oko 6.000 dinara... Za Makedoniju i Grčku nisam sigurna.

Gorivo: Pravilo je da pun rezervoar dobijete i takav i vraćate... U polasku smo sipali u Makedoniji, u povratku takođe... S obzirom na to da smo iz Novog Sada, prilikom vraćanja kampera sipali smo i negde u BG... Sve ukupno bilo je oko 500 evra... NS-BG, BG-NS, Novi Sad - Armenistis, Armenistis - Novi Sad... To su nam bile relacije, nigde van toga nismo vozili. Još uvek nismo stigli da saberemo tačno troškove, ovo je okvirno kako smo usput računali, jer je i nas zanimalo - stoji u Radinoj objavi.

"Kampovanje je nekada bila jeftinija varijanta"

Ova objava privukla je veliku pažnju ljubitelja kampovanja, pa su u komentarima pisali kako svoje doživljaje sa kampovanja, tako i želje koje imaju u vezi sa ovakvom vrstom letovanja.

"Divno", "Kampujemo već par godina i ne planiramo drugačija letovanja", "Zaista potpuno novi vid odmora, lepo ste rekli, za mene je to bilo pravo otkriće", pisali su neki.

Ipak, jedan je objasnio kako se današnje kampovanje razlikuje od onih u prošlosti.

"Kampovanje je nekada bila budžet varijanta da se prođe jeftinije, a zabavi kvalitetnije, a sada smo došli u priču kao da letujete na nekoj egzotičnoj destinaciji... Ako je moja računica dobra, vas je ovo dvonedeljno kampovanje koštalo preko 3.000 evra? Iz moje perspektive - neprihvatljivo!", napisao je jedan gospodin.

Na njegov komentar, nadovezala se jedna gospođa, pa napisala:

"Tačno tako, za te pare su mogli u hotel sa 5 zvezdica u Turskoj, uz "ol inkluziv" aranžman, sa avionskim prevozom", napisala je ona.

Ipak, Rada se još jednom oglasila i odgovorila.

"To je ono što pokušavam reći... Može se potrošiti ovoliko ili onoliko, stvar je doživljaja... To je valjda i poenta odmora i putovanja. Suprug i ja smo na Tasos išli motorom, tek za to su rekli da nismo normalni. Ali osećaj je neopisiv!", odgovorila je Rada.

(Blic)

BONUS VIDEO: OTKAZANI AVIOLETOVI: Širom Velike Britanije došlo je do obustave avio-saobraćaja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)