SVE PLATILI U MARTU, A NA KRAJU OSTALI BEZ SMEŠTAJA: Još jedna srpska porodica nasamarena na letovanju, ovog puta u Turskoj

Novosti online

31. 07. 2023. u 09:57

DRŽAVLjANI Srbije ponovo su žrtve prevare! Ovog puta prevareni su za smeštaj u Kušadasiju, a rezervisali su ga i platili preko aplikacije Airbnb!

СВЕ ПЛАТИЛИ У МАРТУ, А НА КРАЈУ ОСТАЛИ БЕЗ СМЕШТАЈА: Још једна српска породица насамарена на летовању, овог пута у Турској

Foto: Pixabay

Tokom letnjih meseci česte su prevare i izdavanja nepostojećih apartmana, stoga se stalno upozorava da je smeštaj najsigurnije uplatili preko agencija, a ukoliko se neko ipak odluči da smeštaj rezerviše i plati putem društvenih mreža i grupa, savet je da se od te osobe traži dokaz da je ta osoba vlasnik apartmana.

- Prevareni smo u Kušadasiju. Bukirali smo smeštaj preko Airbnb još u martu. Danas stigli ali ni "M" od Meryem i njenog smeštaja. Uplaćena je puna suma. Dala nam je nekompletnu adresu, na telefon se ne javlja. Bili smo danas u policiji da prijavimo prevaru - napisala je jedna korisnica društvenih mreža u grupi "Turska info - putnici".

Foto: Printskrin

Korisnici su je savetovali da slučaj prijavi i aplikaciji Airbnb, te da će joj oni sigurno vratiti novac.

- Možda ste uzeli smeštaj koji je bio prejeftin i što je najbitnije bez recenzija. To je neiskustvo i može se desiti svakome - navodi se u jednom od komentara.

Jedan korisnik dodao je da je plaćanje naslepo za smeštaj van svake pameti.

- Nažalost, vama se desila neprijatnost, ali ste stekli iskustvo. Samo plaćanje na licu mesta ili proverite recenzije na više mesta. Ja u Turskoj rezervišem isključivo preko Buking sajtova i do sada nisam imao problema - navodi se u jednom od komentara.

Pre neku godinu i B. M. iz Pančeva bio je žrtva slične prevare, ali u Grčkoj.

On je rezervisao smeštaj u grčkom letovalištu Sitonija koji je uredno platio preko aplikacije Airbnb. Odmor za njega i porodicu iznosio je 430 evra u vili koju su zakupili na tri noćenja.

Međutim, kad su pristigli na adresu koja je navedena na poznatoj aplikaciji, dočekalo ih je neprijatno iznenađenje. Domaćin Georg, kako je pisalo prilikom rezervacije, ipak ih nije dočekao.

(Kurir.rs)

BONUS VIDEO: VOJNE VEŽBE NA TAJVANU: Tajpej simulira kineski napad na aerodrom Taojuan

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave