DETALJNO PRETRAŽILI VRŠAČKE PLANINE, ALI DALIBORA NEMA: Već 20 dana traje potraga za nestalim Vrščaninom

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

22. 07. 2023. u 13:01

NESTANAK Dalibora Voje (47) iz Vršca, kom se svaki trag gubi od 2. jula kada je u večernjim satima otišao u šetnju po Vršačkim planinama, i dalje je obavijen velom misterije.

ДЕТАЉНО ПРЕТРАЖИЛИ ВРШАЧКЕ ПЛАНИНЕ, АЛИ ДАЛИБОРА НЕМА: Већ 20 дана траје потрага за несталим Вршчанином

foto: Fejsbuk

Osim dva snimka sigurnosnih kamera, koje su zabeležile da je oko 22.30 prošao pored hotela „Vila breg“, a u 23 časa pored odmarališta Crvenog krsta na bregu, o njemu već 20 dana nema apsolutno nikakvih drugih informacija.

Policija, porodica, rodbina, prijatelji i brojni sugrađani u više navrata su pretražili svaki pedalj Vršačkih planina, ali od Dalibora ni traga ni glasa. U potragu su bili uključeni i dronovi, motorni zmajevi, momci sa kvadovima, pas tragač, kao i trojica ljudi koji najbolje poznaju taj planinski masiv i tamošnji životinjski svet. Bezuspešno.

-Nema u koju vikendicu od Malog Središta preko Planinarskog doma do Mesića nismo ušli. Nema kojom stazom nismo prošli i u koju provaliju nismo zavirili. Ama baš nikakav trag nismo našli. Niko ga nije video, ni jedna sigurnosna kamera nije zabeležila njegov povratak sa brega. Ne znamo gde više da ga tražimo, niti šta dalje da radimo – beznadežno kaže Daliborova supruga Manuela.

Ona ističe da Dalibor od malena planinari, da je veliki zaljubljenik u prirodu i da jako dobro poznaje Vršačke planine. Ne može ni da nasluti šta je moglo da mu se desi, ali veruje da u večernju šetnju, koju je često praktikovao, nije otišao da bi sebi naudio.

-Ne znam više ni šta da mislim. Sve scenarije sam izvrtela u glavi. Da je pao i povredio se, sigurna sam da bi uspeo da se dovuče makar do prve staze, jer je iskusan planinar. Da je uradio ono najgore, već bismo ga našli. Zaista smo očajni. Taj osećaj neizvesnosti i nemoći je neopisiv. Učinili smo sve što je bilo do nas, ali se i dalje nadamo da ćemo dobiti dobre vesti o njemu – iscrpljeno dodaje Manuela, koja sa Daliborom ima sina i ćerku od 21 i 18 godina.

Podseća i da je Dalibor te nedelje uveče u šetnju otišao bez dokumenata i mobilnog telefona, koji, inače, nikada ne koristi. On nema svoj mobilni, što u ovom slučaju otežava potragu za njim, jer bi u suprotnom lako bio lociran.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)