SRBIJU OČEKUJU PAKLENE TEMPERATURE: RHMZ objavio novo upozorenje - kako će se živa u termometru kretati po danima i kada će zahlađenje

Novosti onlajn

09. 07. 2023. u 19:18

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod izdao je danas novo upozorenje, ali ovog puta na visoke temperature. Kako se navodi na sajtu RHMZ-a Srbiju u drugoj dekadi jula očekuju temperature do 40 stepeni Celzijusa.

СРБИЈУ ОЧЕКУЈУ ПАКЛЕНЕ ТЕМПЕРАТУРЕ: РХМЗ објавио ново упозорење - како ће се жива у термометру кретати по данима и када ће захлађење

Foto: Arhiva Novosti/Teodora Ćirić

Upozorenje će biti na snazi od danas, 9. jula, do 16. ovog meseca.

"Tokom druge dekade jula u Srbiji veoma toplo - već početkom sedmice (10. - 11. jul) maksimalne temperature će dostići 34 i 35 °C, dok će u sredu i četvrtak (12. - 13. jula) biti još toplije - u većini mesta od 35 do 38 °C, a u četvrtak (13. jula) na jugu i istoku zemlje, kao i u Pomoravlju lokalno i do 40 °C. Temperatura će u petak i subotu (14. - 15. jula) biti u kratkotrajnom padu (za pet do osam stepeni), ali se ubrzo nakon toga (od 16. - 20. jula) očekuje povratak maksimalnih temperatura od 35 do 40 °C. U velikim gradovima očekuju se i tropske noći sa minimalnim temperaturama iznad 20 °C", navodi se na sajtu RHMZ-a.

Upozorenje je, takođe, izdato i za Beograd i odnosi se na drugu dekadu jula.

"Tokom druge dekade jula u Beogradu veoma toplo - već početkom sedmice (10. - 11. jul ) maksimalne temperature će dostići 34 °C, dok će u sredu i četvrtak (12. - 13. jula) biti još toplije - od 36 do 38 °C. Temperatura će u petak i subotu (14. - 15. jula) biti u kratkotrajnom padu (za pet do sedam stepeni), ali se ubrzo nakon toga (od 16. - 20. jula) očekuje povratak maksimalnih temperatura preko 35 °C. Na području grada očekuju se i tropske noći sa minimalnim temperaturama od 20 do 24 °C", objavljeno je upozorenje na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 

BONUS VIDEO: 

PATKE ZAPOSLENE NA PLANTAŽI PIRINČA: Suzbijanje korova je njihov deo posla

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)