NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: Vremenske nepogode širom Srbije, očekuju se jaki pljuskovi i grmljavina

Tanjug

29. 05. 2023. u 08:49

U SRBIJI će danas biti nestabilno vreme, s pljuskovima i grmljavinom, jutarnja temperatura biće od 10 do 15, a najviša dnevna od 21 do 25 stepeni, sa slabim umerenim vetrom, severnim, dok će u zoni pljuskova kratkotrajno duvati i jak olujni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

НАЈНОВИЈЕ УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Временске непогоде широм Србије, очекују се јаки пљускови и грмљавина

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Kako saopštavaju, u Beogradu će biti promenljivo i nestabilno, posle podne sa pljuskovima i grmljavinom, najniža temperatura oko 14, a najviša oko 23 stepena.

RHMZ Srbije izdao je jutros upozorenje na vremenske nepogode najavljujući moguće jake pljuskove uz napomenu da vodotokovi reka prete izlivanjem na pojedinim lokacijama.

Republički hidrometeorološki zavod je upozorio da će se na Dunavu kod Novog Sada i Smedereva, kao i na Savi kod Šapca vodostaji narednih dana kretati iznad granica redovne odbrane od poplava.

Vodostaj će biti u porastu na gornjem toku Zapadne Morave.

- U Srbiji se do 1. juna očekuje lokalna pojava jakih pljuskova sa grmljavinom i gradom. Pljuskovi i grmljavina koji se na području Srbije očekuju do kraja meseca, ali i početkom juna, lokalno će biti izraženiji uz pojavu grada i sa velikom dnevnom količinom padavina, od 20 do 50 mm u zoni najintenzivnijih pljuskova, lokalno i više - saopštio je RHMZ.

BONUS VIDEO: Akcija spašavanja Kruševljanina koji se popeo na Don Žon kulu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili