"KAKVE ŠANSE ZA MIR I RAZUMEVANJE ŠALJE JEDAN ZVANIČNIK..." Oglasila se Eparhija raško-prizrenska o neprimernoj reakciji Čekua

Novosti online

18. 05. 2023. u 17:47

EPARHIJA raško – prizrenska je duboko ožalošćena tvitom ministra kulture i sporta tzv Kosova, gospodina Čekua da nije zakonski moguć dolazak na Kosovo i Metohiju najboljem svetskom teniseru Novaku Đokoviću jer nije primio vakcinu protiv Kovida, iako ta zakonska obaveza nije na snazi već više od godinu dana.

КАКВЕ ШАНСЕ ЗА МИР И РАЗУМЕВАЊЕ ШАЉЕ ЈЕДАН ЗВАНИЧНИК... Огласила се Епархија рашко-призренска о непримерној реакцији Чекуа

FOTO: Tanjug/AP

Novak Đoković je izrazio želju da krsti svoju decu u jednoj od svetinja na Kosovu i Metohiji, odakle i sam potiče.

- Pitamo se kakve šanse za mir i razumevanje na Kosovu i Metohiji šalje jedan zvaničnik kosovske vlade i to ministar za kulturu i sport kada neprimerenim komentarom na drustvenim mrežama pogrešno interpretira izjavu Novaka Đokovića koji je u svom intervjuu za Koriere dela Sera rekao: “Ne želim da se bavim politikom, ali za svakog Srbina Kosovo je srce, ono je centar naše kulture, našeg identiteta, naše tradicije, naše vere”, a sve u kontekstu njegove javno izražene želje da svoju decu krsti na Kosovu i Metohiji - navodi se u saopštenju Eparhije raško-prizrenske.

Dodaju i to da se nadaju kako će se ovo pitanje rešiti u skladu sa verskim slobodama.

- Molimo se Bogu da se ovo pitanje reši u skladu sa pravom slobodnog kretanja svih građana i verskih sloboda svih jer ne postoje nikakvi zakonski razlozi za zabranu ulaska g. Đokovića koga kao sportistu cene i mnogi kosovski Albanci. Važno je napomenuti da nosioci poruke mira, kakvi su Njegova Svetost Patrijarh Porfirije i Gospodin Novak Đoković, samo doprinose suživotu Albanaca, Srba i drugih naroda noseći blagoslov za sve one koji ovde žive - poručuju iz Eparhije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZABRANA BRAKA PRE PUNOLETSTVA: Menja se Porodični zakon, sud više ne može da odobri venčanje maloletnicima