DODELJENA PRIZNANJA KAPETAN MIŠA ANASTASIJEVIĆ: Dobitnik prestižne nagrade i Davor J. Korčok, generalni direktor kompanije AbelaPharm

Promo

29. 03. 2023. u 14:29

TRADICIONALNA dodela priznanja "Kapetan Miša Anastasijević" održana je ovog vikenda u Rektoratu Univerziteta u Beogradu.

ДОДЕЉЕНА ПРИЗНАЊА КАПЕТАН МИША АНАСТАСИЈЕВИЋ: Добитник престижне награде и Давор Ј. Корчок, генерални директор компаније AbelaPharm

Foto: Promo

Izabrano je 20 pojedinaca koji su svojim primerom doprineli afirmaciji privrednog i društvenog stvaralaštva. Žiri su ove godine činili ugledni profesori univerziteta i to prof.dr Radovan Pejanović, prof.dr Branko Kovačević, dr Milica Kostić Stanković, reditelj Veselin Grozdanić i novinar Vlado Markanović. Sve dobitnike laureata karakteriše poslovnost, tržišna pozicija, održivi razvoj, društvena odgovornost i moralne i etičke vrednosti, izjavili su članovi žirija.

Među dobitnicima priznanja je i Doc.dr sci. Davor J. Korčok, generalni direktor kompanije AbelaPharm koji je dobitnik laureata za najboljeg menadžera.

Koliko je ovo priznanje značajno za Vas?

Velika je čast i zadovoljstvo biti dobitnik ove prestižne ngrade i naći se u društvu ljudi koji svakodnevno unapređuju sebe i društvo u kom žive. Ova nagrada nosi ime čoveka koji ne samo da je bio izuzetno uspešan preduzetnik, već što je još važnije filantrop, dobrotvor i čovek koji je pružao veliku podršku obrazovanju. Sve su to vrednosti koje su danas, možda više nego ikada važne kako bismo kao društvo išli u dobrom smeru.

Šta je po Vašem mišljenju kvalifikovalo da dobijete ovu nagradu?

Kao neko ko je na čelu AbelaPharm, sada već punih 11 godina, moram reći da sam zadovoljan činjenicom da smo prepoznati kao kompanija koja kontinuirano radi na povezivanju privrede i nauke. Uveren sam da su upravo naučno-istraživački projekti, saradnja sa najeminentnijim stručnjacima iz oblasti medicine i farmacije, ali i činjenica da smo naučno nastavna baza za studente farmaceutskih i tehnoloških fakulteta, uticali da se moje ime nađe među dobitnicima ove prestižne nagrade.  Biti dobar menadžer moguće je samo ako imate podršku svog tima, ali i podršku porodice. Na veliku sreću ja imam i jedno i drugo, i na tome sam izuzetno zahvalan.

Rekli ste da je Probiotic Excellence Center AbelaPharm i naučno-nastavna baza za studente. Koliko je komplikovano uvezati redovne profesionalne aktivnosti sa edukacijom studenata?

Ako se planira pažljivo ništa nije komplikovano, sve može da se realizuje. Budući da sam i sam Docent na Farmaceutskom fakultetu vrlo dobro znam koliko je značajno studentima svih nivoa studija da steknu znanje i veštine u farmaceutskoj proizvodnji koja ispunjava zahteve Evropske agencije za lekove.

Raduje me činjenica da i moje kolege slično razmišljaju. Izuzetno sam ponosan na njih jer kontinuirano rade na unapređenju svojih znanja i veština, pa tako Probiotic Excellence Center AbelaPharm čini tim među kojima su i specijalisti farmaceutske tehnologije, specijalisti industrijske farmacije, specijalisti mikrobiologije, magistri i doktori nauka. Pored toga što smo opremljeni savremenom opremom, kako za proizvodnju, tako i za istraživanje, razvoj i kontrolu kvaliteta probiotika, ne bismo uspeli da postanemo naučno-nastavna baza da nemamo stručan kadar.

Krajem godine ste ponovo izabrani na poziciju predsednika Naučno-tehničkog komiteta za farmaciju. Šta za vas znači ova pozicija? 

Moram da naglasim da mi je velika čast što su me kolege ponovo izabrale. Srećan sam što imam priliku da i nakon pandemije, kada nam je rad svima bio otežan, naredne četiri godine nastavim da radim na realizaciji planova koji su značajni za farmaceutsku praksu. Za vreme prethodnog mandata sam potpisao nekoliko međunarodnih sporazuma sa farmaceutskim udruženjima u regionu i to je dobra osnova za sprovođenje regionalne saradnje koja će se bazirati na unapređenju farmaceutske struke i unapređenju sistema kvaliteta farmaceutske delatnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna