STIŽU PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM: Večeras vremenski obrt u Srbiji

Novosti online

25. 03. 2023. u 17:17

DANAS je u Srbiji temperatura u padu, a u popodnevnim i večernjim satima u pojedinim delovima zemlje očekuje se prolazno naoblačenje sa pljuskovima.

СТИЖУ ПЉУСКОВИ СА ГРМЉАВИНОМ: Вечерас временски обрт у Србији

Foto: Tanjug

Kako je u 16.40 naveo Republički hidrometeorološki zavod, u naredna dva sata biće umereno do potpuno oblačno, na severu Srbije mestimično kiša i pljuskovi, koji će u zapadnim, jugozapadnim i centralnim krajevima biti praćeni i grmljavinom. Lokalno je moguća je pojava sugradice i grada. Na području Beograda kiša i kratkotrajni pljuskovi uz mogućnost grmljavine.

RHMZ najavljuje i jako zahlađenje početkom sledeće nedelje.

Sutra će ponovo biti pretežno sunčano i toplo, a uveče se očekuje postepeno naoblačenje.

U ponedeljak pretežno oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Posle podne i uveče kiša će preći u sneg, prvo na planinama jugozapadne i južne Srbije, a u toku noći sneg će biti moguć ponegde i u nižim predelima na jugu i jugoistoku zemlje. Počeće da duva jak severni i severozapadni vetar, koji će dostizati udare olujne jačine. Temperatura u osetnom padu.

U utorak promenljivo oblačno, hladno i vetrovito, povremeno sa kratkotrajnim pljuskovima kiše, krupe i snega. Krajem dana slabljenje vetra.

U sredu i ponegde još u četvrtak jutarnji mrazevi, koji će na dva metara visine biti slabog intenziteta (od -3 do 0 °S), a pri tlu izraženiji (sa temperaturom mestimično i nižom od -5 °S). Zatim sledi porast i jutarnjih i dnevnih temperatura.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZABRANA BRAKA PRE PUNOLETSTVA: Menja se Porodični zakon, sud više ne može da odobri venčanje maloletnicima