VREMENSKA PROGNOZA ZA NAREDNIH SEDAM DANA: Da li nam je proleće na pragu?

J. Matijević

16. 02. 2023. u 18:50

OTAC i sin, Miša i Uroš, medvedi iz zoološkog vrta u Beogradu, na Sretenje su izašli iz svoje pećine i nisu se u nju vratili. Prema narodnom verovanju to znači da svoju senku nisu ugledali i od nje se uplašili, pa su nam svojim ponašanjem najavili da je proleće na pragu.

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА НАРЕДНИХ СЕДАМ ДАНА: Да ли нам је пролеће на прагу?

Foto: D. Milovanović

A kada je reč o nauci i prognozama meteorologa, tokom narednih sedam dana, u Srbiji nas očekuje malo do umereno oblačno i toplo vreme, sa izuzetkom ponedeljka kada se mestimično očekuje kiša, a u planinskim predelima slab sneg. Najavljuje se i otapanje postojećeg snežnog pokrivača. 

Posle lokalne jutarnje magle, a u Banatu niske oblačnosti, u petak će u našoj zemlji preovladavati pretežno sunčano i toplo vreme. Sredinom dana i posle podne na severu očekuje se naoblačenje, koje će se tokom noći proširiti i na centralne predele. Slabe kratkotrajne kiše biće tek ponegde na severoistoku Srbije. Duvaće slab i umeren vetar, na istoku Srbije, a u planinskim predelima povremeno i jak zapadni i jugozapadni. Najviša temperatura kretaće se od 13 do 17 stepeni. 

Foto: Novosti

Za vikend malo do umereno oblačno i toplo. Sutra se slaba kratkotrajna kiša očekuje ponegde u Banatu. Biće i slabog i umerenog vetra, na severu i istoku zemlje povremeno jakog, zapadnog i jugozapadnog. Najniža temperatura od minus jedan do osam, a najviša dnevna od 14 na jugu do 20 stepeni na zapadu Srbije. U nedelju uveče i tokom noći naoblačenje, mestimično sa kišom. U planinskim predelima duvaće povremeno jak, zapadni i jugozapadni vetar. Jutarnja temperatura od jedan do devet, a u najtoplijem delu dana od 14 do 18 stepeni. 

Prvog dana radne nedelje, ujutro i pre podne umereno do potpuno oblačno, na severu uglavnom suvo, u ostalim krajevima mestimično s kišom, na visokim planinama sa slabim snegom. Temperatura će biti u manjem padu. Posle podne biće suvo u celoj zemlji uz postepeno razvedravanje. Vetar slab i umeren, na severu i istoku povremeno jak, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od dva do sedam, a najviša od devet do 12 stepeni. 

Utorak pretežno sunčan, potom u sredu i četvrtak promenljivo vreme uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. U većini mesta, kako najavljuju meteorolozi, biće suvo, dok se slabe padavine očekuju uglavnom u brdsko-planinskim predelima. 

BONUS VIDEO: 

NAJLEPŠA SLIKA IZ BEOGRADA: Srpska trobojka se vijori na fasadi Kule Beograd u čast Sretenja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)