ONI SU POBEDILI KARCINOM: Jedinstvena izložba fotografija “Dva lica, jedan život”

J. S.

03. 02. 2023. u 18:51

U SUSRET 4. februaru Svetskom danu borbe protiv raka, Društvo onkoloških pacijenata iz Vranja upriličilo je jedinstvenu izložbu forografija pod nazivom “Dva lica, jedan život”.

ОНИ СУ ПОБЕДИЛИ КАРЦИНОМ: Јединствена изложба фотографија “Два лица, један живот”

Foto: J.S.

Na fotografijama su žene i jedan muškarac koji su se fotografisali u procesu lečenja, u jednom od psihički najtežih momenata kada im je opala kosa. Činjenica da su ponosno izlečeni ili u procesu lečenja stali ispred svojih fotografija nikoga od brojnih ljudi koji su prisustvovali otvaranju izložbe nije ostavila ravnodušnim.

Foto: J.S.

 
Kako se čulo na otvaranju izložbe  namera organizatora bila  je da se ukažu  na značaj prevencije i ranog otkrivanja karcinoma, te da je to jedan od najvažnijih preduslova za uspešno izlečenje i pobedu bolesti.

Načelnik Dnevne onkološke bolnice u Vranju dr Kosta Zdravković, vrlo emotivno govorio je o ovoj jedinstvenoj izložbi i rekao da mu članstvo u Društvu onkoloških pacijenata i druženje sa njima mnogo pomoglo  kao lekaru da bolje razume obolele od karcinoma i ono kroz šta prolaze.

Društvo onkoloških pacijenata u Vranju, osnovano pre devetnaest godina, obnovilo je svoj rad i aktivnosti pre godinu dana. Njihova misija je pomaganje obolelima i porodicama, ali i preventivno delovanje. Za kratak period od obnove udruženja pokazali su svu snagu i brojnim akcijama pokrenuli zajednicu.

Foto: J.S.

Tekst potpisa

Na izložbi je ukupno 15 fotografija i ona se može pogledati u galeriji Pozorišta Bora Stanković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri