DIREKTORKA NALOŽILA VANREDNI NADZOR: Detalji tragedije u Kuršumliji - obdukcija će pokazati od čega je preminuo šestomesečni dečak

D.Z.

31. 01. 2023. u 13:55

NA GROBLjU u kuršumlijskom naselju Markoviće danas će biti sahranjena šestomesečna beba V. R. preminula u subotu, 28. januara.

ДИРЕКТОРКА НАЛОЖИЛА ВАНРЕДНИ НАДЗОР: Детаљи трагедије у Куршумлији - обдукција ће показати од чега је преминуо шестомесечни дечак

Foto: D.Z.

Direktorka kuršumlijskog Doma zdravlja Uranija Petrović izjavila je za "Novosti" da je naložila unutrašnji vanredni nadzor, kako bi se ustanovilo da li je eventualno bilo propusta od strane lekara u ovoj ustanovi, ali da je i naložena obdukcija, koja će pokazati tačni uzrok smrti bebe. 

Inače, kako saznajemo u Višem javnom tužilaštvu u Prokuplju, zahtevanje obdukcije je uobičajena procedura u ovakvim situacijama. 

Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, obdukciju, čiji se rezultati očekuju narednih dana, naložilo je Više javno Tužilaštvo u Prokuplju, a prema nezvaničnim saznanjima "Novosti", šestomesečni V. R. je imao jaku respiratornu infekciju, povećanu temperaturu i povraćanje.

Po prijemu u kuršumlijski Dom zdravlja, po tvrdnjama dežurne doktorke u Hitnoj službi ove zdravstvene ustanove, beba nije davala znakove života.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni