OBILNE PADAVINE IZAZVALE PROBLEME: Izlila se Grabovica, poplavljeni objekti u Sjenici

Novosti onlajn

18. 01. 2023. u 08:29

JAKA kiša padala je juče na području jugozapadne Srbije, a obilne padavine napravile su najveće probleme u Sjenici. Izlila se reka Grabovica koja je poplavila oko 40 objekata u naselju Bukreš i šest objekata u centru grada kao i podrum jedne osnovne škole.

ОБИЛНЕ ПАДАВИНЕ ИЗАЗВАЛЕ ПРОБЛЕМЕ: Излила се Грабовица, поплављени објекти у Сјеници

Foto: Printscreen/RTS

Kiša pravi probleme i u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Procene su da bi vodostaj na Limu kod Prijepolja mogao da dostigne nivo vanredne odbrane od poplava, a ugrožen je i vodostaj na Ibru.

Obilne padavine najavljene su i za danas na jugozapadu zemlje. Noćas su se izlili potoci u području Sjenice.

Davor Vidović, načelnik Nacionalnog centra za vanredne situacije, rekao je da je trenutna situacija na teritoriji Prijepolja relativno mirna.

Izlili su se lokalni potoci na teritoriji Brodareva, što nije ugrozilo objekte oko njih.

- Najveći problem nastao je u Sjenici, zbog izlivanja reke Grabovice koja je poplavila oko 40 objekata u naselju Bukreš i šest objekata u centru grada, kao i podrum jedne osnovne škole. Nadležne ekipe su na terenu i otklanjaju posledice poplave. Životi i zdravlje ljudi nisu ugroženi - navodi Vidović i dodaje da je jedna tročlana porodica evakuisana.

 (RTS)

BONUS VIDEO: 

Dečak Stefan Stojanović iz Štrpca izašao iz bolnice u Gračanici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!