VREMENSKA PROGNOZA ZA SREDU, 18. JANUAR: Proleće kada mu vreme nije, visoke temperature i jaka kiša, upozorenje na rast vodostaja

Novosti online

18. 01. 2023. u 01:31

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod dao je najnoviju vremensku prognoz za narednih sedam dana. Takođe je izdao i upozorenje na jake kiše na jugozapadu Srbije, i povećanje vodostaja duž toka reke Lim.

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА СРЕДУ, 18. ЈАНУАР: Пролеће када му време није, високе температуре и јака киша, упозорење на раст водостаја

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

PROGNOZA ZA SRBIJU

U jugozapadnoj Srbiji (naročito južno od linije Priboj - Prijepolje - Sjenica - Novi Pazar), kao i na zapadu Kosova i Metohije pretežno oblačno sa obilnom kišom, pljuskovima i grmljavinom, na visokim planinama iznad 1500 m i sa snegom. U ostalim krajevima promenljivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i uz znatno manju količinu padavina, koje će biti češće najpre rano ujutro, a zatim uveče i u toku noći. Vetar umeren i jak, na planinama i u Banatu i sa udarima olujne jačine, posle podne u košavskom području u slabljenju. Najniža temperatura od 4 do 12, a najviša od 12 do 20 stepeni. Upozorenje: Udari vetra > 24 m/s, verovatnoća 90%. Kiša sa količinom padavina većom od 60 l/m2 za 24h, verovatnoća 90%. Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća 70%.

 

VREME U BEOGRADU

U Begradu toplo i vetrovito, a kiša i pljuskovi mogući su uveče. Temperatura do 18 stepeni.

 

PROGNOZA ZA NAREDNE DANE

Četvrtak 19. 1. 2023. Pretežno oblačno s kišom, na planinama i sa snegom. Zona intenzivnih padavina sa jugozapada Srbije i sa zapada Kosova i Metohije izmestiće se ka jugoistoku i istoku Srbije, gde se očekuje od 20 do 50 mm kiše za 24 h. Počeće da duva severni i severozapadni vetar, a temperatura će biti u postepenom padu. Najniža temperatura od 4 do 10, a najviša od 7 na severozapadu do 15 na jugoistoku. Upozorenje: Kiša sa količinom padavina većom od 40 l/m2 za 24h, verovatnoća 80%.

Petak 20. 1. 2023. Oblačno i hladnije sa mešovitim padavinama (kišom i snegom), a u brdsko-planinskim predelima zapadne i jugozapadne Srbije sa snegom. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak severozapadni. Najniža temperatura od 1 do 5 , a najviša od 4 do 9 stepeni. Upozorenje: Sneg, formiranje manjeg snežnog pokrivača, verovatnoća 90%.

Subota 21. 1. 2023. Oblačno i hladno, kiša se očekuje uglavnom na istoku i severoistoku Srbije, a u ostalim krajevima sneg. U brdsko-planinskim predelima stvaranje/povećanje visine snežnog pokrivača za 10 do 30 cm. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima povremeno i jak, severni i severoistočni. Najniža temperatura od -1 do 2, a najviša dnevna od 1 do 6 stepeni. Upozorenje: Formiranje/povećanje snežnog pokrivača ≥10cm za 12h, verovatnoća 90%.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 22. 1. 2023. do 26. 1. 2023)

U nedelju pretežno oblačno i suvo, a zatim ponovo se očekuju mešovite padavine (kiša i sneg) uz maksimalnu temperaturu od 0 do 5 stepeni u nižim predelima, na planinama sa snegom. Ponovo će početi da duva umeren i jak istočni i jugoistočni vetar, naročito na jugu Banata i u Pomoravlju.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!