MINISTARSTVO ZA BRIGU O PORODICI: Poslanica Narodne stranke Ivana Parlić iznela grube neistine o usvajanju dece u Srbiji

Novosti online

22. 12. 2022. u 13:46

MINISTARSTVO za brigu o porodici i demografiju najoštrije osuđuje potez poslanice Narodne stranke Ivane Parlić, koja je u direktnom prenosu sednice Narodne skupštine Republike Srbije iznela podatke o maloletnom detetu bez roditeljskog staranja i pod neposrednim starateljstvom i grupe neistine o usvajanju dece, saopšteno je iz ovog ministarstva.

МИНИСТАРСТВО ЗА БРИГУ О ПОРОДИЦИ: Посланица Народне странке Ивана Парлић изнела грубе неистине о усвајању деце у Србији

Foto: RTS Printskrin

- Poslanica Parlić je iznela veliku laž da je maloletno dete Z. M. 12. decembra 2022. godine iz hraniteljske porodice odvedena u Švedsku. Ministarstvo ističe da je proces usvojenja u ovom slučaju u toku i da nije doneto konačno rešenje. Narodna poslanica je iznošenjem neistinih informacija o nasilnom odvođenju deteta iz hraniteljske porodice i njegovom usvojenju građane Republike Srbije dovela u zabludu, sa ciljem uznemirenja javnosti, a posebno deteta - navodi se u saopštenju.

- Ministarstvo apeluje na uzdržavanje od objavljivanja ličnih podataka (ime, prezime, poreklo, fotografija i ostalo) dece koja su u procesu usvojenja, jer je to u potpunoj suprotnosti sa Porodičnim zakonom, a ponajviše interesima deteta. To pravo je danas od strane narodne poslanice Parlić prekršeno iznošenjem ličnih podataka o detetu, podataka o porodičnim prilikama, podataka o usvojenju, prikazivanjem fotografija maloletnih lica koja se nalaze u sistemu socijalne zaštite. Ministarstvo naglašava da je proces usvojenja dece strogo kontrolisan proces i da se o svakom koraku u okviru njega vodi računa, a sa ciljem najboljeg interesa deteta - zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda