"NEGOVATI RAZUMEVANJE I POŠTOVANJE": Darija Kisić povodom Međunarodnog dana ljudskih prava

Tanjug

10. 12. 2022. u 14:13

NEOPHODNO je negovati razumevanje, poštovanje i međugeneracijsku saradnju, poručila je danas ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić.

НЕГОВАТИ РАЗУМЕВАЊЕ И ПОШТОВАЊЕ: Дарија Кисић поводом Међународног дана људских права

Foto P. Milošević

Ona je na okruglom stolu "Da niko ne bude izostavljen – solidarnost za sve generacije" koji je organizovan povodom 10. decembra - Međunarodnog dana ljudskih prava, ocenila da je međugeneracijska saradnja vrlo jednostavna.

- U skoro svakom domu imamo par generacija, ne slažemo se baš po svim pitanjima, ali je bitno da uvažavamo jedni druge, da se razumemo, učimo jedni od drugih i pružamo međusobnu podršku i pomoć kada je to potrebno - rekla je ona.

Čestitajući istakla je da bez obzira na životno doba moramo da radimo zajedno i na primeru međugeneracijskog uvažavanja pokažemo koliko smo kao društvo zreli.

Dodala je da će dalja izgradnja društva jednakih mogućnosti, koje jača solidarnost, uvažava i prihvata razlike, društva koje brine o svakom svom stanovniku, biti i u narednom periodu jedan od glavnih ciljeva rada svih institucija Republike Srbije.

Istakla je da je misija Ministarstva da poveže mlade i stare, koji su podjednako važan resurs svakog društva. Okrugli sto održan je u okviru skupa „Da niko ne bude izostavljen – u susret obeležavanju 75 godina Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima“ koji je u Domu narodne skupštine organizovalo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije