OŽIVELA BAKU NASRED ULICE! Petnaestogodišnja Somborka Milica Nađ spasla život starijoj sugrađanki

J. LEMAJIĆ

11. 11. 2022. u 10:33

DA najveće životne lekcije i te kako možemo da naučimo od dece, potvrdila je petnaestogodišnja Milica Nađ iz Sombora, koja je pritekla u pomoć 80-godišnjoj sugrađanki i spasla joj život.

ОЖИВЕЛА БАКУ НАСРЕД УЛИЦЕ! Петнаестогодишња Сомборка Милица Нађ спасла живот старијој суграђанки

Mladu Somborku ugostio gradonačelnik, Foto Grad Sombor

Naime, dok je sa mamom Jasminom bila na putu do škole, Milica je ugledala stariju sugrađanku kako leži na ulici.

- Bile smo u kolima na putu ka školi i ugledale smo baku koja leži na trotoaru. Milica je odmah istrčala napolje i prišla joj. Počela je da je pregleda, osluškivala joj je puls i razgovarala sa operaterom Hitne pomoći i do detalja objasnila i opisala kako žena izgleda - ispričala je Miličina majka Jasmina.

Dok su dve prolaznice koje su se našle na licu mesta pozvale Hitnu pomoć, Milica je pregledom ustanovila da gospođa ne diše i započela reanimaciju. U pomoć joj je pritekla i Đina Ružić Hornjak, pa su njih dve reanimirale ženu dok na lice mesta nije stigla ekipa Hitne pomoći, i prevezla ženu u bolnicu. Iako je Hitna pomoć pristigla ubrzo i zbrinula ženu, njen spasilac je zapravo bila devojčica.

- Kad je stigla Hitna pomoć, dali su ženi adrenalin dok nisu našli stabilniji puls kako bi je transportovali. Milica je sve vreme bila sa njima i pomagala im šta god je trebalo - kaže ponosna majka. Spomenuli su da je prva pomoć izuzetno bitna, kao i da se reanimacija ukaže u prvih nekoliko minuta zbog srčanog mišića. Sve je ona radila dok nisu došli - navodi ponosna majka.

Znanje pružanja prve pomoći Milica je stekla na obukama Crvenog krsta Sombor i kao volonterka ove organizacije, stečeno znanje reanimacije u potpunosti je primenila u situaciji koju je zatekla i tako spasla život starije sugrađanke.

Ovo je bilo prvi put da nekome spasava život, a iako veoma mlada, pokazala je pribranost, znanje, ali i hrabrost da preuzme odgovornost i spase jedan ljudski život.

PRIJEM KOD GRADONAČELNIKA

HRABRU i plemenitu Somborku ugostio je gradonačelnik Antonio Ratković, koji joj se zahvalio što je pokazala odvažnost da primeni svoje znanje pružanja prve pomoći u susretu sa osobom čiji je život bio ugrožen i tako spase jedan život.`

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)