RFZO: Uspešna transplantacija jetre detetu u Londonu

Tanjug

05. 10. 2022. u 18:13

DETE koje je tokom vikenda transportovano u London radi hitne transplantacije jetre, uspešno je operisano u glavnom gradu Engleske, o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

РФЗО: Успешна трансплантација јетре детету у Лондону

FOTO: V. M.

Operaciju je obavio profesor Najdžel Hiton koji važi za jednog od najboljih hirurga na svetu za transplantaciju jetre sa živog donora, u ovom slučaju oca, rečeno je Tanjugu u RFZO.

Prema rečima profesora Heatona, oporavak u ovom trenutku teče po planu.

Dete je lečeno od akutne insuficijencije jetre u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta, a o trošku RFZO transpontovano je posebnim medicinskim avionom u jednu od najboljih bolnica u Londonu, radi transplantacije jetre po hitnom postupku.

RFZO je osim troškova lečenja i prevoza deteta, pokrio i sve troškove lečenja oca donora i majke koja je u pratnji deteta.

BONUS VIDEO - TITOVA VILA OD 50 MILIONA DOLARA: Pogledajte kako izgleda jedna od najstarijih vila u NJujorku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (1)

NOVI POTRESNI DETALJI O VILISOVOJ BOLESTI: Kao da im sve više izmiče, porodica se moli za čudo