VIŠE NEMA KO DA IM POMOGNE: Majka dvoje dece sa Kosova i Metohije može da oslepi - potrebna novčana pomoć za operaciju oka

D. ZEČEVIĆ

15. 07. 2022. u 09:00

MIRJANI Lazić (34) iz Suvog Dola, kod Lipljana, koja već 10 godina boluje od degenerativne bolesti očiju (keratokonus), potrebna je novčana pomoć za transplantaciju rožnjače.

ВИШЕ НЕМА КО ДА ИМ ПОМОГНЕ: Мајка двоје деце са Косова и Метохијe може да ослепи - потребна новчана помоћ за операцију ока

Mirjana sa porodicom, Foto D. Zečević

Prema rečima njenog supruga Miloša, ovoj majci dvoje dece od osam i pet godina neophodno je presađivanje rožnjače na desnom oku u privatnoj klinici u Beogradu koje iznosi oko 10.000 evra.

- Za operaciju na levom oku koja je već obavljena dao nam je novac Mirjanin otac, ali više nismo u prilici da se snađemo niti obezbedimo sredstva za operaciju drugog oka, koja je kako su nam rekli lekari neophodna, jer može doći do potpunog slepila - priča Mirjanin suprug Miloš, pojašnjavajući da bi pomenuta operacija ukoliko sakupe novac mogla da se obavi u oktobru.

I dok pojašnjava da zbog zdravstvenih problema nije i stanju da radi, ali da joj je i suprug bez posla, Mirjana napominje da žive od socijalne pomoći i dečjeg dodatka.

- Moji roditelji nam pomažu koliko mogu, ali ni oni više nemaju sredstava da mi obezbede za drugu operaciju - dodaje Mirjana.

Uprkos pokušajima da se zaposli, njen suprug koji je završio srednju saobraćajnu školu ne može da nađe posao. Lazići stanuju privatno u smeštaju koji nije adekvatan, pre svega, zbog dece ali, kako navode, bolje uslove nisu u stanju da im obezbede.

- Pošto ne smem previše da se izlažem naporu, suprug mi pomaže u kuhinji i oko dece.

Hirurški zahvat, Foto privatna arhiva

Tako da je Miloš taj koji obavlja većinu poslova - dodaje ova mlada žena.

Ona se kao i njen suprug nada pomoći humanih ljudi kako bi uradila transplantaciju rožnjače.

- Apelujemo na sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti, da pomognu bilo kakvim novčanim sredstvima. Do sada su nam pomagali roditelji i prijatelji, kao i prištinsko Narodno pozorište, tako da više nemamo kome da se obratimo osim humanim ljudima - kažu Lazići i pojašnjavaju da je keratokonus degenerativno oboljenje oka koje može dovesti do spelipa.

ŽIRO RAČUN

I DOK ističu da im je neprijatno što su prinuđeni da traže pomoć, Lazići ponavljaju da je to jedini način da Mirjana ode na neophodnu operaciju. Svi koji žele da uplate pomoć za lečenje Mirjane Lazić mogu to učiniti na ž. r. Komercijalne banke:205900103078452813 kao i devizni račun;RS 35205903103076420513.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri