STROGO ZABRANJENO: Popularno grčko letovalište donelo važnu odluku kojom udara na bahate turiste, biće i kazni

Novosti online

03. 07. 2022. u 21:38

OSTAVLjANjE plažnih rekvizita, uključujući suncobrane, prostirke i ležaljke, a sve u cilju čuvanja mesta na plaži čak i kada ne borave na njoj, postao je pravi neprijatni trend koji se širi kako obalama Jadrana, tako i na plažama Grčke.

СТРОГО ЗАБРАЊЕНО: Популарно грчко летовалиште донело важну одлуку којом удара на бахате туристе, биће и казни

Foto: Jutjub printskrin/zlita

Ovaj put, mesna zajednica letovališta omiljenog kod Srba, rešila je da stane na put ovakvom bahatom ponašanju.

Na Fejsbuk stranici gradića Pefkohori, jednog on najpopularnijih letovališta na Halkidikiju, juče je objavljeno obaveštenje u kojem se navodi da je zabranjeno ostavljanje ličnih stvari na plaži radi rezervacije, piše "Blic".

Pored grčkog, ruskog, engleskog, obaveštenje je napisano i na srpskom jeziku.

Zabranjeno je ostavljanje ličnih stvari na plaži preko noći, rano ujutru u svrhu rezervacije sunčalisnih mesta. U suprotnom će biti oduzeto od strane komunalnih redara i budu vraćene samo nakon naplaćivanja kazne“, stajalo je u saopštenju.

Unutar objave, na čiju autentičnost se poziva i grčki portal „Voria“, nije navedeno kolika je kazna propisana za pabirčenje plažnih rekvizita radi uživanja.

U razgovorima sa turističkim radnicima iz Pefkohorija, domaći mediji su saznali da se ovo odnosi uglavnom na ljude koji žive u ovom mestu, a koji na ovaj način obezbeđuju mesto na plaži za sebe ili svoje prijatelje.

- Dešava se da neko postavi svoj suncobran, bilo je čak i šatora ranije, pa da tu sve skladišti, dođe i okupa se par sati i tako stoji ceo dan, ne može niko drugi da dođe. Dakle, ne obični turisti, već oni koji ovde imaju stanove, neki ponekad ustupe prijateljima i gostima, ali u principu, rade istu stvar, ne ostavljaju mogućnost drugima da dođu na to mesto. Srećom, plaže u delu gde se to mahom dešava su veće. ali opet, takvo ponašanje nije na mestu - kaže izvor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)