RASTE BROJ ZARAŽENIH: Objavljen najnoviji korona presek

Novosti online

01. 07. 2022. u 16:39

U SRBIJI je u poslednja 24 sata registrovan 960 novi slučaj zaraze korona virusom, od testiranih 6.518.

РАСТЕ БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ: Објављен најновији корона пресек

Foto: V.N.

Nema preminulih pacijenata.

Na respiratorima se nalazi 8 osoba.

Institut Batut o porastu broja obolelih

U Srbiji se tokom poslednje dve nedelje beleži porast broja obolelih od kovida 19 koji je praćen i povećanjem broja pacijenata na bolničkom lečenju, saopštio je danas Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Kako se navodi, na osnovu analize podataka koje taj institut svakodnevno prikuplja, očekuje se postepeni porast broja obolelih, bez naglih skokova.

Navodi se da se u Srbiji registruje omikron varijanta SARS-KoV-2 virusa i sve njegove subvarijante i dodaje da je u poređenju sa ranijim cirkulišućim varijantama virusa manje verovatno da će infekcije omikron varijantom dovesti do ozbiljnog kliničkog ishoda koji zahteva bolničko lečenje ili prijem u jedinicu intenzivne nege.

- U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom i karakteristikama virusa, očekuje se da će epidemiološka situacija kovid 19 u narednom periodu biti stabilna i održavati se na kontrolisanom nivou - piše u saopštenju.

Svim građanima koji nisu vakcinisani preporučuje se da to sada učine, a oni koji su se vakcinisali sa dve doze treba da prime buster doze vakcine i to prvu buster dozu najmanje tri meseca od poslednje vakcinacije.

Druga buster doza se preporučuje osobama sa posebnim rizicima od infekcije, a to su osobe sa hroničnim oboljenjima i stanjima oslabljenog imuniteta, osobe starije od 60 godina i zdravstveni radnici.

BONUS VIDEO - SOFTVER SAD "KREIRA" ZUBE: Na Stomatološkom fakultetu se otvara najmoderniji edukativni centar

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ZASTRAŠUJUĆI DETALJ: Šta razlikuje Borilovića od masovnih ubica iz Jabukovca i Velike Ivanče