SEĆANJE NA PANTIĆA, PRAVDE I DALJE NEMA: Danas se navršava 21 godina od brutalnog ubistva novinara "Novosti" iz Jagodine (FOTO/VIDEO)

V. N.

11. 06. 2022. u 09:30 >> 11:09

U PROTEKLIH godinu dana, između dve godišnjice ubistva novinara "Novosti" Milana Pantića, nisu napravljeni nikakvi pomaci u istrazi, a poziv Tužilaštvu za organizovani kriminal da se uključi u rešavanje slučaja ostao je bez odgovora, saopštila je Komisija za istraživanje ubistava novinara.

СЕЋАЊЕ НА ПАНТИЋА, ПРАВДЕ И ДАЉЕ НЕМА: Данас се навршава 21 година од бруталног убиства новинара Новости из Јагодине (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: D. Milovanović

U 11 sati porodica, prijatelji i kolege položili su cveće na njegov grob, a u podne je u Narodnoj biblioteci "Radislav Nikčević", u Jagodini, dodeljena nagrada za novinarsku hrabrost "Milan Pantić".

Foto: D. Milovanović

 

Foto: D. Milovanović

 

Foto: D. Milovanović

 

Foto: D. Milovanović

 

Foto: D. Milovanović

 

Ovogodišnji dobitnik je Danijel Simić, specijalni izveštač Radio-televizije Republike Srpske i predsednik Udruženja novinara RS, koji od početka rata u Ukrajini izveštava sa lica mesta.

 

Foto: D. Milovanović

 

Foto: D. Milovanović

 

U saopštenju se još navodi da je pre nekoliko dana Međunarodna federacija novinara (IFJ) usvojila Rezoluciju, koju će Komisija u potpunosti ispuniti, kao i da će insistirati na ispunjavanju preporuka i zahteva i od ostalih institucija, uključujući i buduću Vladu Srbije.

Foto: D. Milovanović

 

 

Na kongresu IFJ pružena je podrška radu Komisije, uz insistiranje na uključivanju stručnjaka iz Tužilaštva za organizovani kriminal, a Izvršni odbor IFJ upoznaće se sa rezultatima do kojih je došla Komisija i srešće se sa predstavnicima srpskih vlasti i tužilaštva, da bi razgovarali o napretku postupka.

- Koliko god da se mnogi u našoj zemlji aktivno trude da uspore i zaustave rad na rešavanju ubistva Milana Pantića, i pravosnažnom ishodu drugih tragičnih slučajeva, srazmerno raste međunarodna zainteresovanost, pa ovaj slučaj postaje simbol u odnosu na čije rešavanje će se procenjivati i odnos prema medijskim slobodama i odnos institucija prema nekažnjivosti nasilja nad novinarima - stoji u saopštenju koje potpisuje predsednik Komisije Veran Matić.

Danas se navršava 21 godina od kada je naš kolega Pantić ubijen ispred svog stana, u Jagodini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)