"SRBIJA JE META SPECIJALNOG RATA": Oglasili se iz MUP-a povodom lažnih dojava o bombama, izvršena čak 1.243 kontradiverziona pregleda

Novosti online

08. 06. 2022. u 16:48

POVODOM novog talasa hakerskih napada na Republiku Srbiju, oglasilo se Ministarstvo unutrašnjih poslova.

СРБИЈА ЈЕ МЕТА СПЕЦИЈАЛНОГ РАТА: Огласили се из МУП-а поводом лажних дојава о бомбама, извршена чак 1.243 контрадиверзиона прегледа

Foto: Tanjug

- Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da pripadnici policije, baš kao i prethodnih dana i meseci, nastavljaju vršenje kontradiverzionih pregleda u objektima i preduzimaju sve mere i radnje u cilju rasvetljavanja slučajeva lažnih dojava o bombama zajedno sa drugim relevantnim službama, Bezbednosno-informativnom agencijom, Vojnoobaveštajnom agencijom, Vojnobezbednosnom agencijom, Posebnim tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala i Tužilaštvom za organizovani kriminal.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova rasvetlili su svaku dojavu o postavljenoj bombi koja je došla iz Srbije, brzo pronašli izvršioce i procesuirali ih.

- Takođe, još jednom ponavljamo da su identifikovane lokacije više mejl adresa sa kojih su stizale preteće poruke o postavljenim bombama sa servisa Gmail, ProtonMail, Eunet mail, Yandex, te da su o svemu obavešteni naši inostrani partneri od kojih očekujemo konkretnu reakciju.

Ostvarena je saradnja sa Evropolom, Interpolom, policijska i tužilačka saradnja sa zemljama iz kojih su identifikovane pretnje bombama, poput Poljske, Slovenije, Irana, Ukrajine, a ostvaren je i zajednički rad na rešavanju identičnih pretnji sa policijskim organima Mađarske, naveli su iz MUP-a.

Od 1. januara zaključno sa jučerašnjim danom izvršena su čak 1.243 kontradiverziona pregleda povodom dojava o postavljenim bombama, a kako bi se što brže i efikasnije izvršili KD pregledi, po naređenju ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina koji svakodnevno obilazi specijalističke timove za kontradiverzionu zaštitu na terenu, angažovane su i dodatne policijske snage.

- Srbija je meta specijalnog rata i moramo izdržati sve napade i pritiske, baš kao i druge - zemlje ističu iz MUP-a i dodaju:

- Zahvaljujemo se srpskom narodu koji je još jednom pokazao visok stepen odgovornosti i razumevanja pružajući podršku svojoj državi. Srbija će ostati mirna, stabilna i bezbedna uprkos svim izazovima i problemima sa kojima se suočavamo.

BONUS VIDEO - SPREČENA NESREĆA U ZEMUNU: Brzom akcijom vatrogasaca lokalizovan požar u magacinu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo