"HULIGANI" SA METLAMA: Očistili spomenik stradalima u NOB, preti im kazna od 50.000 dinara! (FOTO)

J. ILIĆ

07. 06. 2022. u 10:15

PIDIKANCI na okupu" ime je neformalne grupe meštana Bavaništa kod Kovina okupljenih na "Fejsbuku" koji bi, ako lokalna vlast istraje u nameri, mogli da plate visoke kazne što su, na svoju ruku - uređivali selo!

ХУЛИГАНИ СА МЕТЛАМА: Очистили споменик страдалима у НОБ, прети им казна од 50.000 динара! (ФОТО)

Foto: Fejsbuk

Građani su zasukali rukave u akciji čišćenja spomenika žrtvama rata, ali ih je u tome sprečila komunalna inspekcija, preteći čak i da će biti uhapšeni, jer to što rade nije "nadležnost građana", već opštine Kovin.

Pidikanci, kako sebe zovu, okupili su se prošle subote u nameri da urede prostor oko spomenika stradalih Bavaništanaca u NOB-u, i to o svom trošku, ali se njihova dobra namera pretvorila u skandal.

Komunalna inspekcija opštine Kovin je došla po prijavi, kako su obavešteni, i zahtevala da posao prekinu, preteći prekršajnim kaznama od po 50.000 dinara.

- Inspektori su nas dva sata maltretirali, tri puta su zvali policiju, pretili da će nas uhapsiti. Policija nije htela da dođe, jer nije počinjeno nikakvo krivično delo. Nazivali su nas grupom huligana, a tu su bile samo žene s metlama i jedan muškarac. Kažu, nije naše da to radimo, a 30 godina oni čija je dužnost nisu očistili spomenik - priča meštanka koja je učestvovala u akciji.

Zapisnik u kome je stajalo da su prekopavali javnu površinu i odlagali šut na magistralni put, građani su odbili da potpišu.

- Zahtevali smo novi zapisnik, jer to što su oni napisali nije bilo tačno. Kada su sačinili novi zapisnik, potpisali smo - kaže Tatjana Obradović.

Ona navodi da je grupa dobila podršku meštana, ali i advokata koji su ih posavetovali da nadležni ne mogu da ih kazne, već bi trebalo da im plate jer su obavili posao koji oni nisu, a trebalo je.

Bavaništanci su ljuti, i ponavljaju da će nastaviti da uređuju selo, jer ne prihvataju da neko to može da im zabrani.

U opštini Kovin juče nismo uspeli da stupimo u kontakt sa ovlašćenima za komunikaciju sa novinarima. Kako nam je rečeno, službenica nije bila u kancelariji, a njen službeni broj mobilnog nisu hteli da nam daju.

Hoće li meštanima stići prekršajne kazne, ili će opština odustati od toga, znaće se narednih dana.

BONUS VIDEO - ON JE DONEO DžON TRAVOLTA FRIZURU U BEOGRAD: Pet minuta sa frizerom Ratkom Šobotom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković