VORONKOV SUSPENDOVAN ZBOG RASIZMA: Disciplinska komisija Sveruske odbojkaške federacije kaznila slavnog trenera sa dve godine

Novosti online

20. 05. 2022. u 12:22

STRATEG odbojkašica Lokomotive iz Kaljiningrada Andrej Voronkov suspendovan je na dve godine zbog rasizma, odlučila je disciplinska komisija Sveruske odbojkaške federacije. Kaznu bi trebalo da potvrdi Izvršni komitet 31. maja.

ВОРОНКОВ СУСПЕНДОВАН ЗБОГ РАСИЗМА: Дисциплинска комисија Сверуске одбојкашке федерације казнила славног тренера са две године

FOTO: Tanjug

Slavni trener, nekadašnji selektor muške selekcije Rusije, s kojom je osvojio evropsko zlato 2013, u petom setu majstorice finala plej-ofa za vreme tajm-auta izrekao je rasističke reči na račun igračice Uraločke Kubanke Ajlami Montalvo. Mada je njegov tim pobedio sa 3:2 i odbranio titulu, nepromišljena rečenica Voronkova uznemirila je sportsku javnost. Iz Uraločke su tražili da se izvini igračici. Voronkov to nije učinio, ali jeste njegov klub.

A Disciplinska komisija ga je jednoglasno suspendovala jer je "kriv za napravljeni disciplinski prekršaj, izražen uvredljivim rečima prema članu protivničke ekipe tokom finalne utakmice Prvenstva Rusije za odbojkašice".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja