PREMA učestalim najavama iz Vlade Crne Gore, "pečatiranih" izjavom ministra pravde Marka Kovača, bliži se kraj strepnjama vernika i sveštenstva SPC u Crnoj Gori! Nakon susreta premijera Abazovića sa patrijarhom srpskim Porfirijem i mitropolitom crnogorsko-primorskim Joanikijem, nakon čega je usledio i susret sa predsednikom Srbije Vučićem u Davosu, i prihvatanjem Abazovića da dođe na susret inicijative "Otvoreni Balkan" u Ohridu, čini se da dugo vremena loši odnosi države Crne Gore i SPC počinju da idu uzlaznom linijom.

Komentari (4)

Bajo3

30.05.2022. 09:45

Ko će to vjerovati posle toliko varanja i laži od strane vlasti u CG. Ovoga puta se može desiti isto . Na kraju krajeva,taj ugovor vjernici a nije ni potreban 80 procenata vjernig naroda u CG pripadaju SPC . Sve ostalo su zlonamerne karkulacije.

Boris

30.05.2022. 13:06

Nema nista od tog tkz.temeljnog ugovora sa SPC zato sto zapad vodi drzavu CG a Zapad smatra ako je MPC dobila autokefalnost zasto ne bi mogla da se proglasi CPC

Svensrb

30.05.2022. 13:50

Samo bratskim razgovorima treba lepo rešiti, bez nekih komplikacija. Mi smo bili braća i treba da ostanemo. Nismo više komunisti da smo prema crkvi neprijatelji, to treba odbaciti, to je prošlost. Crkva je naša i mi smo njeni. Pa i muslimani nek idu u svoju džamiju isto kao i katolici što rade. Sve je to ljudski i pošteno!!!