Saveti za odabir savršene garniture za mali stan

Novosti online

22. 05. 2022. u 08:08

U procesu ste uređivanja svog životnog prostora i sada je na red došla jedna od važnijih odluka kada je uređenje enterijera u pitanju - kako izabrati garnituru koja će se uklopiti u dimenzije i stil vašeg doma?

Савети за одабир савршене гарнитуре за мали стан

Foto: pixabay

Garnitura je sama po sebi krupan dekorativni element, koji u velikoj meri određuje estetiku vašeg ličnog prostora. U odabiru je potrebno imati na umu više faktora a iskusni stilisti enterijera vam mogu sugerisati šta svakako ili pak nikako ne biste smeli da učinite u svom odabiru. Znajući da je garnitura jedna od važnijih investicija u vaš lični konfor, pogledajmo koje faktori vam mogu pomoći da pronađete idealnu garnituru za vas!

Dimenzije

Apsolutno prvo pravilo odabira garniture koja će se dobro uklopiti u vaše svakodnevne potrebe je da precizno procenite odgovarajuće dimenzije. Osim klasičnog pitanja koja veličina garniture može stati u konkretnu prostoriju, ovo je i pitanje vaših navika i ideje udobnosti. Nije pogrešno ni ako izaberete manju ili veću dimenziju od one koja bi vam konzervativno odgovarala, ukoliko je takva odluka informisana vašim navikama i životnim stilom.

Prostorni plan dnevne sobe

Želimo da vas inspirišemo da po ovom pitanju budete kreativni. Na prvom mestu, možemo izdvojiti dva nacrta prostornog plana dnevne sobe. Jedan je moderniji i otvoren a drugi je onaj tradicionalni na koji smo u većini životnih prostora navikli.

Tradicionalni nacrt podrazumeva da su prostorije i njihova namena određeni zidovima. Poslednjih godina, i ovaj aspekt uređenja prostora se menja. Otvoreni koncept predviđa prostorije koje su nesputane zidovima. U tom slučaju, nameštaj igra važnu ulogu signalizacije granica individualnih prostora.

Ugaone garniture mogu biti odličan graničnik u ovom kontekstu. Ukoliko ovo zvuči kao ideja o kojoj ste razmišljali u organizaciji vašeg doma, onda je modularna garnitura pravi izbor za vas.

Sa njenim elementima možete da se zabavljate i u istom prostoru možete stvarati različite atmosfere. Bilo da ste domaćini filmske večeri ili je veče posvećeno intimnoj večeri par prijatelja u kojoj želite da podstaknete razgovor i živu interakciju, ukoliko imate više elemenata na raspolaganju, izbori su vam veći.

Materijal i boja

Materijal i boja komada nameštaja ovakvog značaja kao što je garnitura, u velikoj će meri odrediti estetiku vašeg životnog prostora. Podržavamo vas da se igrate i budete kreativni. Razmislite o teksturama i materijalima koji su ili će biti zastupljeni u vašem domu pored garniture.

Na primer, lan može izgledati efektno ali može i zahtevati da nabavite peglu na paru kako biste se rešavali upornog gužvanja. Pamuk je otporan materijal koji dobro “diše” i stoga je odličan za sva godišnja doba.

Koža i mikrofiber predstavljaju opozite u vrsti nege koja im je potrebna. Mikrofiber može izdržati puno habanja, dok kožne garniture, kao i plišane, donose eleganciju i raskoš ali istovremeno zahtevaju i specijalnu negu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri