VEČERAS JAKO HLADNO, PA NOVI OBRT: Objavljena najnovija vremenska prognoza, evo šta nas čeka do kraja maja

Novosti online

18. 05. 2022. u 17:46

NOĆ ka četvrtku biće vrlo sveža, a u petak nam stiže otopljenje sa maksimumima i preko 30 stepeni celzijusa, pokazuje najnovija vremenska prognoza profesora geografije Marka Čubrila.

ВЕЧЕРАС ЈАКО ХЛАДНО, ПА НОВИ ОБРТ: Објављена најновија временска прогноза, ево шта нас чека до краја маја

Foto: Tanjug/Novosti

Posle jučerašnjih lokalnih nestabilnosti koje su ponegde donele velike količine kiše i na žalost pojavu grada, a ponegde takođe na žalost kiše praktično i nije bilo danas znatno stabilnije ali sveže i vetrovito.

Krajem dana vetar u slabljenju i noć ka četvrtku će biti vrlo sveža za ovo doba godine tako dau planinskom delu regiona, posebno u kotlinama preko 900 metara nadmorske visine može biti slabog, prizemnog mraza.

Temperature i preko 30 stepeni

U četvrtak tokom dana pretežno sunčano i umereno toplo, a u petak i subotu tokom većeg dela dana pretežno sunčano i vrlo toplo.

U četvrtak maksimumi od +21 do +25, a u petak i subotu od +25 do +31 stepen Celzijusa ponegde. Vetar će biti slab, južnih smerova, navodi Čubrilo.

Vreme za vikend

U subotu posle podne i u noći ka nedelji se računa na premeštanje slabog, hladnog fronta koji će ponegde usloviti lokalne grmljavinske pljuskove, pre svega na zapadu, severu i ponedge nad središnjim predelima regiona. Nestabilnosti će ponovo biti lokalne i veliki deo regiona ih i neće imati.

U nedelju svežije i uglavnom suvo uz temperature od +17 do +23, lokalno i oko +25 stepeni Celzijusa, pokazuje vremenska prognoza.

Vremenska prognoza do kraja maja

Od nedelje ulazimo u period umereno toplog i promenljivog vremena uz smenu toplih i malo svežijih dana. Povremeno će biti uslova za grmljavinske pljuskove, pre svega u utorak uveče i oko 26.5.

Za sada nema najava za neke konkrentije padavine koji bi ujednačenije zahvatile veći deo regiona u očekivane akuulacije u narednih deset dana uglavnom idu od 2mm do 10mm, a samo ponegde uz jači pljusak preko 15mm.

BONUS VIDEO - CIPELE IZ KOZNIKA ČEKALE 400 GODINA: Otkriće arheologa između Aleksandrovca i Brusa

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili