POSETA PORFIRIJA BLAGOSLOV I OHRABRENJE: Poruka iz manastira Visoki Dečani nakon dolaska patrijarha

D.Z.

05. 05. 2022. u 21:12

PATRIJARH srpski Porfirije posebno je istakao potrebu zaštite svetinja naše Crkve na Kosovu i Metohiji i ponovio je da one pripadaju Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi, ali da su kulturno nasleđe celog sveta i da su kao takve važne za sve narode.

ПОСЕТА ПОРФИРИЈА БЛАГОСЛОВ И ОХРАБРЕЊЕ: Порука из манастира Високи Дечани након доласка патријарха

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Ovo je objavljeno na Tviter nalogu manastira Visoki Dečani posle jučerašnje posete srpskog patrijarha Porfirija ovoj svetinji.

Naime, patrijarh srpski Porfirije i članovi Svetog Sinioda posetili su juče manastir Visoki Dečani što, kako je saopštilo bratstvo manastira, predstavlja veliku čast za njih, kao i za sav pravoslavni narod na Kosovu i Metohiji. Bratstvo je poručilo i da patrijarhova poseta predstavlja blagoslov i ohrabrenje, a tokom posete ovoj svetinji patrijarh Porfirije je istakao da je neophodno zaštititi svetinje koje pripadaju SPC, podsetivši da naše crkve istovremeno predstavljaju kulturno nasleđe celog sveta.

- Za manastir Visoki Dečani i njegovo bratstvo, ali i za sav naš srpski pravoslavni narod na Kosovu i Metohiji, poseta Njegove Svetosti Patrijarha srpskog i naših episkopa, članova Svetog Sinoda, veliki je blagoslov i ohrabrenje - objavljeno je na Tviter nalogu manastira Visoki Dečani.

BONUS VIDEO - BUDUĆNOST JE U RUKAMA SELjAKA: Porodica Danilović obrađuje 350 hektara zemlje i gaji 5.000 svinja

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!