PRIPREME PEŠADIJSKE ČETE ZA LIBAN: Akcenat je na uvežbavanju taktičkih postupaka i procedura za izvršavanje kolektivnih zadataka (FOTO)

Novosti onlajn

28. 04. 2022. u 18:04

NA POLIGONU „Borovac“ i u bazi „Jug“ u toku je kolektivna obuka pešadijske čete iz sastava Treće brigade kopnene vojske za učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu.

ПРИПРЕМЕ ПЕШАДИЈСКЕ ЧЕТЕ ЗА ЛИБАН: Акценат је на увежбавању тактичких поступака и процедура за извршавање колективних задатака (ФОТО)

foto: MINISTARSTVO ODBRANE REPUBLIKE SRBIJE

Obuka predstavlja deo višemesečnih priprema koje pripadnici jedinice prolaze kako bi bili u potpunosti osposobljeni za realizaciju zadataka u misiji.

U ovoj fazi priprema, pešadijska četa radi u uslovima sličnim onima u Libanu, a supozicije koje rešava su u potpunosti prilagođene situacijama u kojima se može naći tokom izvršavanja zadataka u zoni operacije. Akcenat je na uvežbavanju taktičkih postupaka i procedura za izvršavanje kolektivnih zadataka, kao što su obezbeđenje konvoja, kontrola masovnih okupljanja, uspostavljanje punktova, kontrola teritorije, dekontaminacija ljudstva i opreme i evakuacija povređenih.  

U završnom delu priprema, narednog meseca, pešadijsku četu očekuje taktička vežba na kojoj će biti proverena osposobljenost jedinice za učešće u ovoj misiji.

Angažovanje pešadijske čete Vojske Srbije u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu započelo je 2013. godine, a jedinica svoje zadatke izvršava u sastavu španskog bataljona u multinacionalnoj brigadi u sektoru „Istok“.

BONUS VIDEO:

VOJNI SPEKTAKL NA BATAJNICI: Prikaz sposobnosti Vojske Srbije "ŠTIT 2022" u subotu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere