UČENICIMA DELILI SUMNJIVE BOMBONE: Javnost u Paraćinu uznemirena promocijom slatkiša za "oporavak energije" u blizini škola

Z. Rašić

17. 04. 2022. u 07:00

U NEPOSREDNOJ blizini srednjih škola u Paraćinu, ispred gradske biblioteke, nepoznata žena sredinom ove sedmice delila je učenicima promotivne kesice sa po tri takozvane restart energetske bombone.

УЧЕНИЦИМА ДЕЛИЛИ СУМЊИВЕ БОМБОНЕ: Јавност у Параћину узнемирена промоцијом слаткиша за опоравак енергије у близини школа

Privatna arhiva

Đaci su i po nekoliko kesica donosili u školu, što je privuklo pažnju profesora i vrlo ih zabrinulo. Fotografije proizvoda sa natpisom "Ne uzimajte, deco!", osvanule su i na društvenim mrežama, a podelio ih je i paraćinski Crveni krst.

Veliki broj takvih kesica unet je u najbližu Mašinsko-elektrotehničku školu (MEŠ), prefesori su ispratili ponašanje učenika koji su bombone jeli, a školska uprava je alarmirala policiju, to jest školskog policajca. Potom je dobijena povratna informacija da je policijska ekipa izašla na teren, da je osoba koja je promovisala energetske bombone imala sve neophodne "papire", te da je potom otišla.

Profesorka Dragana Živanović Stambolić, koordinatorka tima MEŠ za prevenciju u borbi protiv upotrebe droga i psihoaktivnih supstanci, navodi da je direktorka unošenje tih bombona-tableta u školu na vreme primetila i preko školskog policajca saznala o čemu se radi. Ipak, ceo događaj izazvao je uznemirenje javnosti jer takve proizvode svakako ne treba promovisati i besplatno deliti mladima ispred škola.

Učenici su dobijali i po tri-četiri kesice sa bombonama različitog ukusa, a na kesicama piše. "Uzmi dve i restartuj se". Istaknuto je još da može da se skenira QR kod i da se bombone naruče onlajn, pa je profesorka apelovala na učenike da to nikako ne čine.

PROIZVOĐAČ ĆUPRIJSKA FIRMA

UVIDOM na sajt proizvođača utvrdili smo da je kreator komprimat bombona firma Non stop energy d.o.o sa sedištem u Ćupriji, a navedeno je da su dizajnirane "da potrošaču pruže nalet energije". Dok se ne proveri sastav i efekat na mlad organizam, Živanovićeva kaže da takve bombone ne treba kupovati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)