GRAĐANI Srbije imali su priliku da još jednom vide da su naši piloti izuzetno dobro odškolovani, obučeni i spremni za njrazličitije situacije na nebu. Ovim rečima pilot Marko Otanjac opisuje za "Novosti" nedavno sletanje aviona "Er Srbije" erbas A319 na londonski aerodrom "Hitrou" u naletu snažne oluje "Enis", za čijim je komandama bio.

Komentari (12)

Pa Vidi Ovako

20.02.2022. 16:39

Glupi britanci i ameri ne znaju da je naša Košava snage tih njihovih oluja i uragana. Sve su svilenkasti, na Balkanu bi pocrkali. A tek zimi u Sjenici.

GRADA

20.02.2022. 17:05

Sada znamo da imamo pilote svetske klase, koji se nisu obrukali da probaju sletanje iz drugog pokusaja. Pa imamo i tenisere koji izbegavaju primanje vakcine ali prihvataju investicije svuda u svetu a najvise vole kada je za dzabe. Treba da se opustimo u zlatnom dobu i uzivamo u besplatnim sendvicima. A tek sutra dolazi jos bolje sutra. Opusteno i slojevito postaje simbol koji promovisu istaknuti clanovi nacionalnog parlamenta.

buki

20.02.2022. 20:19

@GRADA - A šta si ti uradio u životu, što ti daje pravo da komentarišeš ovog pilota i Novaka Đokovića? Mogu da zamislim muku ljudi koji iz nekog razloga moraju da budu u tvojoj blizini i da upijaju toliku količinu negativne energije koju emituješ. Ponižavati sposobnost pilota zato što je sleteo iz drugog pokušaja i veličinu Đokovića zato što ne želi da se vakciniše, može samo neko isfrustriran i neuspešan na svakom životnom polju.

Nesa

20.02.2022. 21:44

@GRADA - Znam, nije lako, znam da ste davnih dana jeli "demokratski" sendvic pa Vam nedostaju. Ostaje samo zavid ovakvim pilotima, Novaku Djokovicu i mozda nada da ce te ponovo jesti "demokratski" sendvic

Ana

20.02.2022. 18:48

U Edinburgu jedne zime na minimalnoj temperaturi -1 i pri visokom snegu max 15cm, uvedeno vanredno stanje. Obustavljeni letovi, medjugradski prevozi. T

kekec

20.02.2022. 21:54

sletanje ovog aviona nije nista senzacionalno! airbus ima savrsen integracijski kompjutorski sistem, koji samostalno koriguje pojedine postupke prilikom sletanja ili uzletanja. taj sistem koriguje postupke pilota na elemente krila i repa aviona kao sto su repne povrsine,kormilo i krila sa predkrilcima i spoilerima i aerodinamickim kocnicama itd. danasnje airbusove moze da spusti dete koje se igra na kompjuteru. zato cestitam pilotu na skromnosti jer zna da nije ON spustio letelicu!

Milan

21.02.2022. 05:15

Uz duzno postovanje prema tom pilotu, vi ste ipak malo preterali sa ovim clankom. Tog dana je sletelo puno pilota na isti aerodrom i njegovo lepo sletanje ni vidim kao neki narociti podvig. Mislim da ovakvi tekstovi ne doprinose nikome narocito i stete ljudskoj skromnosti , a kako poslovica kaze “ Skromnost je vrlina velikih ljudi” .