"HRAM SVETOG SAVE JE VAŠA KUĆA": Patrijarh Porfirije uručio deci svetosavske paketiće (FOTO)

Tanjug

05. 02. 2022. u 14:14 >> 14:35

PATRIJARH srpski Porfirije podelio je danas u Sabornom hramu Svetog Save na Vračaru 5.000 svetosavskih paketića učenicima nižih razreda beogradskih osnovnih škola.

ХРАМ СВЕТОГ САВЕ ЈЕ ВАША КУЋА: Патријарх Порфирије уручио деци светосавске пакетиће (ФОТО)

Foto: Beoinfo

Patrijarh je poručio okupljenoj deci da je Hram Svetog Save hram svih njih i sve dece pravoslavnih, u koji treba da dolaze i kada im je dobro i kada im je loše.

- Ovde svi dolazite kao u vašu kuću, jer to i jeste vaša kuća. To je i mesto u kome se molimo za svu decu sveta, jer sva deca su pođednako važna - poručio je patrijarh na podeli paketića, u organizaciji Odbora za versku nastavu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke i Verskog dobrotvornog starateljstva.

Foto: Beoinfo

 

- Sveti Sava je najlepše dete u našem narodu i na njega svi hoćemo da se ugledamo. Znajte da kada god iskreno i toplo uputimo molitvu Svetom Savi, on je čuje. Siguran da ko god je pokusao da zna da je Bog čuo molitvu koja je upućena Svetom Savi. Neka ste blagosloveni i neka vas Bog sve čuva - poželeo je patrijarh mališanima.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić istakao je da smo danas prisustvovali divnom prizoru kada su hiljade beogradske dece primile poklono od patrijarha.

- Pokloni nisu deljeni na sam Dan Svetog Save zbog epidemiološke situacije, mera i jer je patrijarh tada imao kovid, ali ovo je bila prilika da suštinski pokažemo zašto smo ovaj hram pravili. On je namenjen deci i našem narodu i daće Bog da uvek bude tako pun - rekao je Vesić.

Foto: Beoinfo

 

On kaže da je to najbolji odgovor onima, koji u predizborno vreme, pokušavaju da kao svoj program ponude, kako je rekao, rušenje Spomenika Stefanu Nemanji, priče o tome kako Sveti Sava nije Srbin, pa čak i, kako je rekao, da treba da se sruši taj hram.

- U Beogradu se nikada ništa neće rušiti, već će se graditi. I kao što smo sagradili ovaj hram, a počeli smo 30-tih godina prošlog veka, tako će o graditi i sve drugo. Gradićemo ovde i Patrijaršiju i nastavićemo da gradimo naš Beograd - poručio je Vesić.

BONU VIDEO - NAROD U ŠETNjI SA PATRIJARHOM: Porfirije u poseti Sarajevu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a