ZA PET DANA HOSPITALIZOVANA 323 PACIJENTA Dr Adžić Vukičević: U kovid bolnici u Batajnici pacijenti sa lakšim kliničkim slikama

Tanjug

18. 01. 2022. u 09:13

U KOVID bolnici u Batajnici trenutno je hospitalizovano 516 bolesnika, a samo u prethodnih pet dana u tu zdravstvenu ustanovu smeštena su čak 323 pacijenta, izjavila je direktorka Tatjana Adžić Vukičević i istakla je da je ohrabrujuće što zaraženi nisu sa teškim kliničkim slikama i što manji broj njih zahteva prijem u jedinicu intenzivnog lečenja.

ЗА ПЕТ ДАНА ХОСПИТАЛИЗОВАНА 323 ПАЦИЈЕНТА Др Аџић Вукичевић: У ковид болници у Батајници пацијенти са лакшим клиничким сликама

Foto: Printskrin RTS

Ona je za RTS navela da je samo u toku jučerašnjeg dana hospitalizovano 79 bolesnika, koliko ih je, kaže, bilo 4. decembra 2020. kada je bolnica otvorena, kao i da je 54 obolelih u jedinicama intenzivnog lečenja, od kojih je 38 intubirano.


Adžić Vukičević je istakla da su stariji u najvećem broju hospitalizovani, ali i da su u kovid bolnici i dve trudnice, čije su kliničke slike blaže i "one idu ka ozdravljenju".

Ona je rekla da su zbog pritiska hospitalizovanih u januaru morale da se otvore još dve jedinice poluintenzivne nege, kojih sada ima 12 u odnosu na 10 koliko ih je bilo u decembru.

- Raduje me podatak da ne moram da otvaram jedinice intenzivnog lečenja, jer je mnogo kolega zaraženo, u Batajnici 30 mladih doktora, a u Kliničkom centru Srbije prema jučerašnjim podacima čak 163, duplo više sestara - navela je Adžić Vukičević i dodala da kada bi se sada radilo testiranje zaposlenih u kovid bolnici u Batajnici, da bi "svi bili pozitivni".

Posebno je naglasila što je kovid bolnica u Batajnici u poslednjih mesec dana bila u prilici da primeni najsavremeniju terapiju za kovid-19, odnosno pacijenti su dobijali lekove u vidu jednodnevnih, dvodnevnih ili četvorodnevnih infuzija.

- Njihov oporavak je zadivljujući - istakla je doktorka.

BONUS VIDEO: DOKTORKA KOJA JE DVA PUTA IMALA KORONU: Orden predsednika za najteži posao u državi

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!