KADA DA IDETE U KOVID AMBULANTU: Tri simptoma omikrona koja nećete dobiti kod prehlade

Novosti onlajn

17. 01. 2022. u 10:54

ISPRED kovid ambulanti veliki su redovi, a ako niste sigurni imate li grip ili omikron, ovo će vam razrešiti dileme

КАДА ДА ИДЕТЕ У КОВИД АМБУЛАНТУ: Три симптома омикрона која нећете добити код прехладе

Foto: Z. Rašić

Omikron varijanta koronavirusa daje mnoge simptome slične običnoj prehladi, pa se postavlja pitanje kako napraviti razliku i znati da li da odete u kovid ambulantu, ispred kojih su ovih dana u Srbiji veliki redovi i izložiti se riziku od zaražavanja, ili ipak ostati kod kuće i lečiti prehladu.

Stručnjaci su u praksi utvrdili tri simptoma koje daje omikron, a koja se ne pojavljuju kod prehlade.

- Jedinstvena karakteristika korone je gubitak čula mirisa i ukusa, što nećete naći kod virusa prehlade - rekao je dr Hai Šao, lekar za infektivne bolesti u medicinskom centru Šarp Čula Vista u San Dijegu, za CBS 8, i dodao da je druga stvar da obična prehlada ne izaziva jaku groznicu i tešku glavobolju, što su kod omikrona preovlađujući simptomi.

- Ako imate te simptome, mnogo je verovatnije da ste dobili kovid nego virus obične prehlade - rekao je Šao i podsetio da slični simptomi omikrona i prehlade uključuju temperaturu, upalu grla, a kako bolest napreduje, i kašalj, kratak dah i otežano disanje.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!