NEDELJKOVIĆ NIJE DOSTOJAN ZEJTINLIKA: Selaković o slučaju čuvara srpskog groblja

V. N.

24. 12. 2021. u 21:53

DRŽAVA će umeti da zaštiti čestitog starinu Đorđa Mihailovića i vojničko groblje Zejtinlik od samovolje, bahatosti i nedoličnog ponašanja pojedinaca. Čuvari naše svetinje mogu da budu samo izvanredni ljudi, koji su moralno i na svaki drugi način dostojni veličine naših predaka na Solunskom frontu, a Predrag Nedeljković nije takva osoba.

НЕДЕЉКОВИЋ НИЈЕ ДОСТОЈАН ЗЕЈТИНЛИКА: Селаковић о случају чувара српског гробља

Foto M. Marković

Ovako je ministar spoljnih poslova Nikola Selaković u petak odgovorio na kritike da država nije produžila ugovor sa Nedeljkovićem - pomoćnikom starog Đorđa Mihailovića, angažovanog za brigu o Zejtinliku.

- O palim junacima i sećanju na njih na dostojan način su brinule tri generacije porodice Mihailović, a ključeve Zejtinlika mora da preuzme neko ko će svojom ličnošću i delom biti na visini tog zadatka. Oni koji Nedeljkovića na društvenim mrežama kandiduju za tu svetu dužnost očigledno nisu svesni njegove neadekvatnosti, a argumentaciju kojom potkrepljujem svoj stav izneću na drugom mestu - napisao je Selaković na "Instagramu".

On je naglasio da se gnuša laži koje se iznose povodom ovog slučaja i da samo pomračeni umovi mogu da Srbiju optuže da želi da "privatizuje" Zejtinlik. Naveo je da očekuje da nadležno Ministarstvo za rad Nedeljkoviću ne produži ugovor za poslove na Zejtinliku, koji ističe 31. decembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana