SEĆANJE NA SAVEZNIŠTVO: Selaković u poseti Francuskoj

Goran Čvorović - stalni dopisnik iz Pariza

17. 12. 2021. u 20:23

ŠEF srpske diplomatije Nikola Selaković, položio je u petak venac pred spomenikom kraljevima Petru Prvom Oslobodiocu i Aleksandru Prvom Ujedinitelju u Parizu.

СЕЋАЊЕ НА САВЕЗНИШТВО: Селаковић у посети Француској

Nikola Selaković polaže cveće

- Svaki Srbin, kada dođe u Pariz, pored toga što će posetiti Luvr i Trijumfalnu kapiju, treba da dođe ovde, u 16. arondisman, i da poseti ovaj spomenik na kome su prikazani veliki viteški kraljevi Petar i Aleksandar Karađorđević - istakao je ministar.

Selaković je rekao da Srbija sećanje na savezništvo sa Francuskom čuva Spomenikom zahvalnosti Francuskoj koji je nedavno obnovljen i čijem su ponovnom otkrivanju prisustvali predsednici Francuske i Srbije Emanuel Makron i Aleksandar Vučić, a da Francuzi to sećanje čuvaju ovim spomenikom.

- Nema mnogo naroda koji u Parizu na ovakvim mestima imaju ovakve spomenike. Francuska je za nas imala, i uvek će imati posebno mesto - istakao je šef srpske diplomatije.

Nikola Selaković je u petak obišao i grob Kraljice Natalije Obrenović u mestu Lardi u godini kada se navršava osam decenija od njene smrti. Takođe, u Rezidenciji ambasadora Srbije u Parizu razgovarao je sa predstavnicima srpske dijaspore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)