NEKE JAVNE LIČNOSTI ŽIVE U MORBIDNOJ HALUCINACIJI Selaković: Srbija će nastaviti da se razvija uprkos njihovim željama

Novosti online

17. 12. 2021. u 20:31

NIKOLA Selaković, ministar spoljnih poslova istakao je da na "svakom koraku dobija pohvale zbog reformskih procesa u našoj zemlji i jačanja naše ekonomije".

НЕКЕ ЈАВНЕ ЛИЧНОСТИ ЖИВЕ У МОРБИДНОЈ ХАЛУЦИНАЦИЈИ Селаковић: Србија ће наставити да се развија упркос њиховим жељама

Foto: Ž. Knežević

- Zato ne mogu da se načudim tome što portparoli tajkunima predvođenog dela srpske opozicije, u koje se ubraja i Goran Marković, tako uporno nastoje da izgrade sliku o Srbiji kao nekakvoj zemlji neslobode.

- Srbija i njen predsednik Aleksandar Vučić u najuticajnijim krugovima evropske politike i diplomatije, a reč je o zemljama koje su kolevka savremene demokratije, dobijaju reči ohrabrenja i podrške, i zaista je neobično to što neke ovdašnje javne ličnosti radije žive u nekoj morbidnoj halucinaciji umesto da dele zadovoljstvo zbog uspeha svoje države. Ima li veće potvrde nivoa demokratije u Srbiji od toga da je nekome dopušteno da u medijima predviđa i priželjkuje nasilnu smrt predsednika sopstvene države?

- Ne samo da Srbija nije neslobodna, već je, kako se čini, otišla i predaleko u garantovanju sloboda, jer ne mogu da zamislim nijednu evropsku demokratiju u kojoj su izlivi mržnje sa jasnim pretećim porukama demokratski izabranom predsedniku nešto što bi se tolerisalo - ističe ministar.

- Malobrojna grupa agresivnih i neobjašnjivom agresijom zaslepljenih pojedinaca u kontinuitetu ispipava granice do kojih je moguće nekažnjeno ići u mržnji i pretnjama, i odavno su izašli iz okvira političke kulture kakva mora da krasi svako demokratsko društvo, ali time su samo razotkrili i svoje frustracije i svoje prave želje i namere. Lažno se predstavljajući kao borci za demokratiju, oni zapravo svakodnevno pljuju na demokratiju, ali Srbija će kao uređeno, napredno i prosperitetno društvo nastaviti da se razvija uprkos njihovim željama.

- Koliko god da me kao pristojnog čoveka vređa i jedi prostakluk i agresija, siguran sam da će Srbija, kao demokratska zemlja, predvođena demokratski izabranim predsednikom i Srpskom naprednom strankom, nastaviti da gospodinu Goranu Markoviću garantuje pravo da mrzi i da bude nepristojan i primitivan - zaključio je Selaković.

BONUS VIDEO - BRNABIĆ: Salivenova izjava o Andreju Vučiću glupost i laž

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024