KINU I SRBIJU I SPORT VEZUJE: Zrenjaninski trener Aleksandar Tomić uspešan u Ksijamenu

Bogoljub Grujić

19. 12. 2021. u 07:39

KADA je davne 1995. godine Aleksandar Tomić, mladi i ambiciozni profesor i sportski trener, pre nekoliko godina iz rodnog Zrenjanina otišao u Kinu, grad Ksijamen, gde je trudom i zalaganjem uspeo da izgradi sjajnu reputaciju. Trenutno pohađa i internacionalnu školu joge, bez koje se u Aziji, kako kaže, ne može.

КИНУ И СРБИЈУ И СПОРТ ВЕЗУЈЕ: Зрењанински тренер Александар Томић успешан у Ксиjамену

Aleksandar sa suprugom i sinom / Foto Privatna arhiva

Oženjen Kineskinjom, Adom Ma, profesorkom baleta, uživa u odrastanju sina Tome i sa velikim nestrpljenjem čeka dolazak u Srbiju i u svoj Zrenjanin.

- Osim idiličnih porodičnih trenutaka, intenzivno radim na dva projekta, uspostavljanju saradnje univerziteta Kine i Srbije i evropskoj promociji supertalentovanog Džonija, mladog fudbalera, koji je trenutno u Londonu i član je Ipsvič tauna - kaže Aleksandar, prezadovoljan saradnjom sa dr Nebojšom Čokorilom, dekanom Fakulteta za sport u Beogradu.

Ideja je da se studentima iz Srbije omogući dolazak u Kinu, pohađanje univerziteta u Ksijamenu i bolje upoznavanje kineske tradicije u obuci stručnjaka u sportu, za fitnes i fizičku pripremu, a uskoro će biti potpisan i prvi ugovor o saradnji dveju zemalja.

Malog Džonija, talentovanog Kineza koji je ponikao u fudbalskoj akademiji u Ksijamenu, Aleksandar će tokom leta dovesti u Srbiju. Ističe da je dogovorena njegova poseta Crvenoj zvezdi i Partizanu, kao i da pohađa jedan letnji kamp.

Aleksandar Tomić je do odlaska u Kinu sa velikim uspehom radio kao fudbalski trener mališana u akademiji Bambi, nekadašnjeg reprezentativca Srbije Zorana Tošića. Bio je i profesor fizičkog vaspitanja u Srednjoj školi "Uroš Predić" i trener plivanja u klubu Viktorija u Zrenjaninu.

- Jedva čekam leto i nadam se konačno dolasku u Zrenjanin, zaželeo sam se prijatelja - poručuje Aleksandar, koji će u rodni grad prvi put doći sa suprugom i sinom.

Dobar život u Kini / Foto Privatna arhiva

JOGA I PEDAGOGIJA

NAVIKAO je da uči i usavršava svoje znanje iz različitih oblasti sporta i kulture življenja, osim svakodnevnog rada u sportskoj akademiji za najmlađe u Ksijamenu, Aleksandar intenzivno radi na usvajanju novih veština joge.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a