DAN ŽALOSTI U NOVOM PAZARU: Zajednička molitva za Zukorlića u 12.30 na Trgu Gazi Isa-bega

Novosti onlajn

07. 11. 2021. u 08:45

U NOVOM Pazaru je Dan žalosti.

ДАН ЖАЛОСТИ У НОВОМ ПАЗАРУ: Заједничка молитва за Зукорлића у 12.30 на Тргу Гази Иса-бега

Foto: N.Kočović

Zvaničnici, vernici, poštovaoci opraštaju se od Muamera Zukorlića, potpredsednika Narodne skupštine Srbije, koji će danas biti sahranjen u rodnom selu Orlje kod Tutina, posle podnevne molitve.

Dani žalosti od danas do utorka proglašeni su i u Opštini Sjenica.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Zajedničku molitvu za Zukorlića vernici će klanjati nakon podnevne molitve u 12.30 na Trgu Gazi Isa-bega u Novom Pazaru, a ukop će se obaviti u selu Orlje kod Tutina.

Hatar, običaj obilaska porodice preminulog, obavljaće se u porodičnoj kući u Orlju, stoji u saopštenjima Islamske zajednice, preneo je javni servis.

Bivši muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, koji je bio i potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije i predsednik skupštinskog Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, iznenada je preminuo juče u 51. godini, nakon predavanja koje je držao studentima u Novom Pazaru.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

UJUTRO MRAZ, TOKOM DANA MOGUĆE PADAVINE: Detaljna vremenska prognoza za subotu, 20. april