KAZNA ZA ODVRAĆANJE OD VAKCINE: Dr Sazdanović kaže da je zakonska obaveza lekara da preporuče ceppivo i trudnicama i porodiljama

B. R.

13. 10. 2021. u 22:43

U GINEKOLOŠKO-akušerskim klinikama u celoj zemlji lekari strahuju da se crni niz smrti trudnica i porodilja neće završiti na dosad 11 izgubljenih života, jer je malo trudnica vakcinisano, a lekari koji odvraćaju od vakcinacije, kako trudnice, tako i ostale, mogli bi za to i krivično da odgovaraju.

КАЗНА ЗА ОДВРАЋАЊЕ ОД ВАКЦИНЕ: Др Саздановић каже да је законска обавеза лекара да препоруче цеппиво и трудницама и породиљама

Foto Tanjug

To je nagovestio i profesor dr Predrag Sazdanović, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, koji je rekao da će se zbog prvog ginekologa akušera koji bude dobio prijavu jer nije preporučio vakcinaciju i tako izazvao bolest sa smrtnim ishodom, opametiti svi ostali lekari.

Državni sekretar kaže da je zakonska obaveza izabranih lekara da prate preporuke i preporuče vakcinaciju.

- Ako to ne urade, snosiće krivičnu i materijalnu odgovornost za nešto što su učinili ili nisu. Virus je u ovom talasu napao trudnice. Šta mislite, da virus mutira, a veoma je mutagen, i napadne dečju populaciju, školsku? Šta ako u nekom talasu budemo imali vesti o deci koja nisu zaštićena, a preminula su? Struka mora da se uozbilji i da na radnom mestu mora da poštuje ono što je država propisala - rekao je Sazdanović.

Dosadašnji odziv na vakcinaciju je nedovoljan da nas kolektivno zaštiti, a epidemiološki izveštaji već danima pokazuju da je svaki treći testirani - inficiran.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024