IDITE do kraja puta koji vodi do logora i spomenika. Poslednja kuća je baka Dragina. Potražite je. Saslušajte je. Ima mnogo da kaže.

Komentari (4)

Nemanja

15.09.2021. 13:39

Heroina!Mučenici Jasenovački,molite Boga za nas grešne. Tito i komunisti su naneli zla Srbima i dan danas nanose,da nas vekovi nece "okrpiti" da se vratimo na valjani put.

dane

15.09.2021. 15:24

Postovane Novosti i Srdjane! B ilo bi veoma dobro i pametno da se prikupe i informacije od pomenute bake Draginje ,ako je moguce da dade ona licno svoju procenu koliko je dnevno dovodjeno u Jasenovac ljudi po slobodnoj proceni, Da bude svedocanstvo onima koji prave od Jasenovca radni logor i bezmalo hotel sa kulturnim priredbama i isto umanjuju brojcano stradanje srba. Prema tome se moze imati v eoma pouzdan dokaz za one koji prave reviziju nacizma,fasizma,zlocina iz drugog svetskog rata ,pa i za prvi svetski rat. Zrtve se ne smeju zaboraviti ni stradanje. Bilo bi dobro da se to i video snimkom ovekoveci kao poruka buducim pokolenjima da se ne ponovi i da se historija ne prekraja u korist zlocinaca i ideala zla. Jos malo je zivih iz logora sve se mora objediniti u digitalnu bazu podataka i biti dostupno na vise svetskih jezika ali ne na samo dva tri jezika.

Krstijana

16.09.2021. 16:25

Molim da neko objavi priču o Jasenovcu i da kaže imena koljača iz tog sela.Sve Srpske porodice Vidaković su pobijene u Jasenovcu.Bilo je i hrvata Vidakovića.Da li su oni učestvovali u klanju Srba,volela bih da znam jer moje poreklo vodi od Srba Vidakovića.Našla sam podatak da je iz susednog sela Uštica bilo koljača i da su dva brata Vogt streljani kao ustaše i koljači.Ako neko ima podatke za Mija Vidakovića molim da objavi.Hvala unapred.Niko se do sada nije setio da piše o hrvatima iz sela Jasenovac i kako su se ponašali od 1941 do 1945 godine.Verovatno posle rata im je sve oprostila KPJ na čelu sa najvećim našim sinom titom.