PRVI PACIJENTI STIŽU U KOVID BOLNICU: U Novi Sad dolaze lekari sa KiM

Tanjug

03. 09. 2021. u 12:01

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević izrazio je zadovoljstvo što je kovid bolica u tom gradu izgrađena u rekordnom roku i otvorena u pravom trenutku, dodajući da je već primila prvih 20 pacijenata.

ПРВИ ПАЦИЈЕНТИ СТИЖУ У КОВИД БОЛНИЦУ: У Нови Сад долазе лекари са КиМ

Foto: N. K.

Vučević je, takođe, naveo da će u toj kovid bolnici posao naći i lekari iz Kosovske Mitrovice i Leposavića.

- Bolnica je otvorena u pravom trenutku, kada imamo povećanje broja obolelih - rekao je Vučević i naglasio da je važno za građane što su otvoreni dodatni kapacitet.

- Danas je to kovid bolnica, a što je pre moguće, biće opšta gradska bolnica koju Novi Sad nikada nije imao - rekao je Vučević za TV Pink.

Juče je u bolnicu primljeno prvih 20 pacijenata.

Kaže i da će novosadska bolnica funkcionisati bolje nego ona u Batajnici i Kruševcu, jer su prevaziđene sve prepreke i izazovi u izgradnji.

- Na birou više nema lekara, nema onih koji nisu zaposleni, stigao nam je bračni par iz Kosovske Mitrovice, iz Leposavića - rekao je Vučević.

Dodao je da je posle Žeželjevog mosta, otvaranje kovid bolnice najveći događaj za Novi Sad.

Vučević je rekao i da grad ima još prostora na kome bi mogle da se grade zdravstvene ustanove i da se o tome razgovara.

Podsetio je da plate zdravstvenih radnika rastu, ali da se mora raditi na razvoju cele Srbije, kako se ne bi desilo isto što i u Rumuniji, kada su lekari nastavili da odlaze iz zemlje uprokos izuzetno velikim povišicama koje su dobili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)