I DAČIĆ SE OPROSTIO OD TEODORAKISA: "Srbi nikada neće zaboraviti Grka koji je digao glas protiv NATO bombardovanja"

Tanjug

02. 09. 2021. u 16:26

PREDSEDNIK Narodne Skupštine Ivica Dačić uputio je danas saučešće građanima Grčke povodom smrti slavnog kompozitora Mikisa Teodorakisa, ističući da je sa tugom primio vest o odlasku velikog prijatelja srpskog naroda i jedne od ikona savremene Grčke, saopštila je pres služba Narodne Skupštine.

И ДАЧИЋ СЕ ОПРОСТИО ОД ТЕОДОРАКИСА: Срби никада неће заборавити Грка који је дигао глас против НАТО бомбардовања

Arhiva

- Otišao je naš veliki prijatelj, obavezujemo se da ćemo čuvati uspomenu na njegov veliki rad i na njegovu iskrenu ljubav prema Srbiji i našem narodu, uz iskreno saučešće prijateljskom narodu Grčke, koju je Mikis Teodorakis voleo iznad svega - napisao je Dačić.

Istakao je da je Teodorakis svojom svevremenskom muzikom upoznao ceo svet sa svojom zemljom i učinio da je trajno zavoli, ali ne samo muzikom, već je svet zadužio i borbom protiv nepravde i ugnjetavanja, a za jednakost i solidarnost, čemu je posvetio svoj život.

- Srbija nikada neće zaboraviti velikog Grka i zato što je digao svoj moćni glas protiv NATO bombardovanja 1999. godine, ali i za sve što je pre i posle toga učinio za našu zemlju, a posebno za našu kulturu - naveo je Dačić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest