LEPA VEST SA TORLAKA: "Sputnjik V" odobren za upotrebu, vakcine istog kvaliteta kao u Rusiji

Tanjug

01. 09. 2021. u 09:27

RUSKI Institut Gamaleja odobrio je za upotrebu 550.000 vakcina "Sputnjik V", koje su proizvedene na Torlaku, do 13. avgusta.

ЛЕПА ВЕСТ СА ТОРЛАКА: Спутњик В одобрен за употребу, вакцине истог квалитета као у Русији

Foto Promo

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović rekao je da je Institut Gamaleja sinoć odobrio upotrebu vakcina sa Torlaka, koje su, kaže, potpuno istog kvaliteta kao vakcine koje su proizvedene u Rusiji.

On je za RTS pojasnio da je kontrolisano 18 parametara po najvećim svetskim standardima i svi su pokazali izvrstan rezultat, dodajući da je kontrolisano 960 uzoraka, po svim svetskim standardima.

Popović je dodao da su vakcine spremne za upotrebu.

- Imamo 550.000 vakcina - 275.000 vakcina komponente 1 i i 275.000 vakcina komponenta 2, spremnih za upotrebu ovde u Srbiji, s oznakom proizvedeno u Srbiji - rekao je Popović.

Kada je reč o izvozu, kaže da će odluku o tome doneti Vlada Srbije i predsednik Aleksandar Vučić.

- Mi treba da se usaglasimo sa ruskim partnerima, da dobijemo od njih odobrenje za izvoz, da se ne bi desilo da i jedni i drugi izvozimo na ista tržišta. Ali, siguran sam da će za RS, Crnu Goru, Severnu Makedoniju, BiH, za naše komšije sigurno biti ovih vakcina u dovoljnim količinama - rekao je Popović.

BONUS VIDEO:

"NOVOSTI" U CRVENOJ KOVID ZONI U BATAJNICI: Nevakcinisani su u smrtnoj opasnosti, oboleli pristižu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DRAGULJ SA OBALE DRINE: Mali Zvornik nudi posetiocima svestranu turističku ponudu