GRCI POKLONILI IKONU SRPSKIM VATROGASCIMA: Da čuva heroje kao što su oni čuvali Eviju (FOTO/VIDEO)

Novosti online

13. 08. 2021. u 19:29

SVI vatrogasci-spasioci koji su danima branili sela od požara na severnoj Eviji, i time stekli poverenje i zahvalnost meštana, dobili su od njih ikonu Bogorodice kao poklon.

ГРЦИ ПОКЛОНИЛИ ИКОНУ СРПСКИМ ВАТРОГАСЦИМА: Да чува хероје као што су они чували Евију (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Fejsbuk printskrin

Meštani su odlučili su da je poklone Vladi Plemiću, rukovodiocu ove akcije u Grčkoj.

- Vlado Plemić, zamenik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice i civilnu zaštitu Sektora za vanredne situacije je kao najbolji među najboljima, po ko zna koji put u svojoj višedecenijskoj karijeri, predvodio srpske vatrogasce, delio savete, brinuo o njima danonoćno i spremio za bezbedan povratak svojim kućama i porodicama u Srbiji - navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

- Mnogo vam hvala na pomoći i neka Devica Marija bude sa vama u svakom trenutku. Monokarija Evije, 8-8-2021. - glasi posveta ispisana u znak zahvalnosti našim vatrogascima-spasiocima iz Srbije koji danima gase požar u Severnoj Eviji, u selu Avgaria.

A posle 5 dana mukotrpne borbe sa vatrenom stihijom i lokalizacije požara na severnoj Eviji, naši hrabri vatrogasci su se odlučili da još jednom pokažu svoju humanost i da nam osvetlaju obraz.

Svi kao jedan, kao i na terenu, zajedničkim snagama donirali su i predali hranu Grčkoj pravoslavnoj crkvi.

- Bravo za ove momke, ponosni smo na vas i sa nestrpljenjem vas očekujemo kod kuće - navodi se na Fejsbuk stranici Sektora za vanredne situacije.

Srpski vatrogasci krenuli su danas put Srbije, a Helikopterska jedinica bi iz Grčke trebalo da stigne u nedelju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)