DR PREDRAG KON UPOZORAVA: Delta soj korone nas neće zaobići, maske moramo da nosimo u zatvorenom i tokom leta! (FOTO)

Novosti online

26. 06. 2021. u 17:56

BROJ novozaraženih se svakog dana smanjuje, mere su opuštenije, ali vesti koje stižu iz Evrope ovih dana ukazuju na činjenicu da korona nije ružna prošlost.

ДР ПРЕДРАГ КОН УПОЗОРАВА: Делта сој короне нас неће заобићи, маске морамо да носимо у затвореном и током лета! (ФОТО)

Foto: Printscreeen

O velikim klimatizovanim prostorima i korona virisu, ponovo je govorio dr Predrag Kon. Ovog puta napisao je post na Fejsbuku.

- U vreme izrazitih vrućina u zatvorenim prostorima kao što su tržni centri i svim ostalim prostorima koji koriste klimu i gde rado borave posetioci kako bi se rashladili povećava se rizik prenošenja virusa, prvenstveno zbog većeg broja kontakata i eventualno dužeg boravka. U gradskom saobraćaju takođe se održava rizik. U ovim uslovima neophodno je striktno poštovati mere nošenja maski u zatvorenom prostoru. Za sada nemamo potvrdu prisustva delta virusa, ali je gotovo sigurno da će se pojaviti. Sve vrste proslava su znatno veći rizik za nevakcinisane nego za vakcinisane (1:25 je odnos zaraženih vakcinisanih u odnosu na nevakcinisane u Velikoj Britaniji gde 90% cirkuliše indijski-delta soj virusa) - stoji u njegovom postu objavljenom na Fejsbuku.

Delta soj, izgleda napreduje i upravo zbog njega su u nekim zemljama, kao što je Portugal, na snazi nove restrikcije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

VREMENSKA PROGNOZA ZA NEDELJU, 29. MAJ: Velike količine padavina  na istoku i jugu zemlje